NYHEDER 2016

2017 Ι 2016  Ι  2015  Ι  2014  Ι  2012 Ι  2011


h

Glædelig jul og godt nytår

Danmarks Biavlerforening ønsker glædelig jul og godt nytår!

LÆS MERE

Miljø- og Fødevareministeren klar med nye regler for økologisk biavl

Det skal være lettere at producere økologisk honning i Danmark, mener miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

LÆS MERE

Du kan stadig nå det

Der er stadig enkelte pladser på ”Basiskursus i biavl” der begynder den 21. januar 2017, så du kan stadig nå, at udvide din viden om bier og biavl.

LÆS MERE

Nyt biavlerforum til alle medlemmer

Vær med til livlig diskussion på Danmarks Biavlerforenings nye diskussionsforum: www.biavlerforum.dk

LÆS MERE

Basiskursus i biavl – januar 2017

Kurset henvender sig til alle, der ønsker at få håndværket som biavler helt ind under huden. Første del af kuset begynder den 21.-22. januar 2017 på Dalum Landbrugsskole.

LÆS MERE
h

DRONNINGER, SEX OG SAMFUNDSKOLLAPS

Sex med mange forskellige partnere, kønssygdomme og deraf samfundskollaps – det er virkelighedens verden hos bier.

LÆS MERE
h

Få din honning bedømt sammen med landets fineste fødevarer

Side om side med landets fineste fødevarer kan din honning eller mjød blive vurderet og bedømt. Det sker når Danmarks Biavlerforening igen i år deltager ved International FOOD Contest i Herning.

LÆS MERE

Basiskursus i biavl

Kurset henvender sig til alle, der ønsker at få håndværket som biavler helt ind under huden. Første del af kuset begynder den 29.-30. oktober på Dalum Landbrugsskole.

LÆS MERE
h

Deltag i orienteringsmøde og markvandring: Forstærk naturindholdet i marken

I øjeblikket gennemfører SEGES og Patriotisk Selskab projektet “Biodiversitetsfremmende tiltag i marken”. Danmarks Biavlerforening er en del af projektet og du kan komme med til et spændende orienteringsmøde om muligheder for natur- og vildtpleje i agerlandet.

LÆS MERE

Kom til temadag og markvandring om biodiversitetsfremmende tiltag i marken

I øjeblikket gennemfører SEGES og Heden & Fjorden projektet "Biodiversitetsfremmende tiltag i marken". Danmarks Biavlerforening er en del af projektet og du kan komme med til et spændende orienteringsmøde om muligheder for natur- og vildtpleje i agerlandet.

LÆS MERE

Tag med på erhvervsbiavlertur til Sverige weekenden den 23.-25. september

I Sverige er der næsten 14.000 biavlere og en forholdsvis stor erhvervsbiavl. Vi tager på tur for at besøge nogle af de større og interessante erhvervsbiavlere i det sydlige Sverige.

LÆS MERE
h

Bierne sulter – begynd indvintring!

Der kommer flere og flere meldinger om, at bierne sulter. Danmarks Biavlerforenings anbefaling til samtlige biavlere:

Kontrollér hurtigst muligt dine bifamilier og begynd allerede nu på vinterfodring og varroabekæmpelse.

LÆS MERE
h

Sådan gik mjød og honningbedømmelsen

Ved BiernesFest blev der smagt og bedømt honning og mjød i lange baner. Her kan du se, hvem der vandt mjød- og honningbedømmelserne.

LÆS MERE
h

I dag er det Danmarks Biavlerforenings fødselsdag – HURRA – HURRA – HURRA

Netop i dag – tirsdag den 5. juli 2016 – er det 150 år siden, at Danmarks Biavlerforening blev stiftet. Dengang havde man bier i halmkuber, og biavlerne måtte slå bierne ihjel, inden de kunne høste honningen. Foreningens første og vigtigste formål var derfor at indføre et nyt system, med biavl på flytbare vokstavler i bihuse, så honningen kunne høstes uden at skade bierne. Et formål, der for længst er indfriet – alligevel er biernes ve og vel stadig i højsæde.

LÆS MERE
h

Honning&Jordbærdag arrangementer 2016

Lørdag den 18. juni afholdes Honning&Jordbærdag. Det er dagen, hvor du har mulighed for at smage og købe sæsonens første nyslyngede honning. Den nyslyngede honning passer perfekt til jordbær - kom selv og smag. Der vil være arrangementer over hele landet - nedenfor kan du finde et arrangement i hærheden af dig.

LÆS MERE
h

FØDEVARESTYRELSENS INDGRIBEN ER VIGTIG

LÆS MERE
h

PRESSEMEDDELELSE: LÆR AT TÆMME 60.000 BIER

LÆS MERE
h

OPLEV DET FARVERIGE INDIEN

Tag med på en spændende biavls- og kulturrejse. På grund af den store interesse for biavlsrejsen til Indien, bliver der lavet en ekstra afgang den 18. september 2016. I samarbejde med Danmarks Biavlerforening arrangerer Rejsebureauet Magical Himalaya en fantastisk efterårsrejse til Nordindien i 2016. Vi skal opleve forskellige slags bier og biavl, flot natur og en rigdom af kulturer og religioner.

LÆS MERE
h

DANSK HONNING I VERDENS STØRSTE MADPROGRAM

Mandag den 7. marts kl. 19.00 på TV3 sætter det populære madprogram MasterChef fokus på dansk honning. Programmet, der oprindelig er britisk, er til dags dato er produceret i 56 lande, hvilket gør det til verdens største madprogram

LÆS MERE
h

PRESSEMEDDELELSE: VELKOMMEN TIL NY BIAVLSSTRATEGI

I dag har NaturErhvervstyrelsen offentliggjort biavlsstrategien for 2016-2019. Formålet med biavlsstrategien er at medvirke til at fremtidssikre dansk biavl og bestøvning gennem fortsat at vedligeholde sunde danske bier og arbejde for, at der er et fødegrundlag til bierne i landbrugs- og kulturlandskabet.

LÆS MERE
h

BIER PÅ DISCOVERY CHANNEL

På torsdag den 17. marts kl. 22 kan du se biavl i fjernsynet. Det er i programmet ”Forklaring Følger”, som besøger Lars Fischer og Zofuz Knudsen fra Solens Hjerte. Værten Lasse Rimmer besøger de to fynske biavlere, som fortæller om bier og biavl.

LÆS MERE
h

SOLEN SKINNEDE UDE OG INDE

LÆS MERE
h

BIAVLERTUR TIL GEORGIEN

På grænsen mellem Europa og Asien ligger Georgien med en prægtig oldkristen kultur og en helt enestående natur.
Georgien er det centrale hjemsted for Kaukaserbien ”Apis mellifera caucasia”. Den er tilpasset livet i bjergene med kolde vintre og varme somre.

LÆS MERE