20 L

Til 10 liter mjød anvendes:

  • 3 kg honning (mørk lynghonning er bedst),
  • 8 l vand
  • 150 g humle.

Ej angivet

BIAVLERNES MJØDOPSKRIFTER

Til ca. 20 l mjød:

Enten

  • 15 l blødt vand
  • 7,5 kg honning
  • 40 g humle
  • 1 stang hel kanel
  • skallen af en citron

Eller

  • Til ca. 20 l mjød
  • 16 l blødt vand
  • 8 kg honning
  • 170 g rosiner
  • 170 g humle
  • 40 g ingefær

Krydderierne kommes i en lærredspose. Det hele koges i 3 timer og skummes id i mellem, der fyldes op med blødt vand under kogningen så væskemængden bliver det samme.

Når mjøden er kold tilsættes malaga vingær, gæringen varer 3-4 måneder. Når gæringen er endt omstikkes mjøden over på en ren ballon og henstår en tid.
Herefter tappes mjøden på flasker.
Mjøden er god efter et års forløb.

Erling Bech, Roskilde