30 May, 2016
Text Size

Online sværmhenter liste

Sværmhenter og hvepsefanger listen ligger nu online på biavl.dk. Denne liste er vores vigtigste liste i forhold til offentligheden, hvor vi som biavlere tilbyder at hente bisværme og hvepseboer. At afhente hvepse boer bør ske i mod betaling. Kontroller om du er med på listen og om de opgivne oplysninger stemmer.

Læs mere...

Sværmfangerliste

Danmarks Biavlerforenings sværmliste

Hjælp jeg har en bisværm hængende i haven
Nedenståede link giver en oversigt over danske biavlere som kan kontaktes for at afhente en bisværm, som evt. har slået ned i haven. Som noget nyt er der også markeret om biavlen også henter hvepseboer. Man må her påregne at der tages betaling for fjenelse af hvepseboer.

Bemærk at listen står i postnummerorden, hvorfor man bør finde den biavler der bor nærmest. 

Link til sværmhenterlisten


Til biavleren
Det er nemt at tilmelde og afmelde sig sværmhenter listen. Du skal blot gå ind på ”Min side”, logge dig ind og krydse dig til eller fra listen. Vi godkender dine rettelser normalt på den første efterfølgende arbejdsdag. Hvis du ikke kan huske dine adgangskoder, kan du nemt gå til login siden og klikke på GLEMT LOGIN, så vil du modtage dine adgangskoder pr. mail i løbet af få minutter, såfremt vi i vores medlemskartotek har din mail adresse liggende. Kommer der ikke nogle koder til dig kan du skrive til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og oplyse din mail adresse, hvorefter vi registrere denne i vores medlemsdatabase. Herefter kan selv rekvirere dine adgangskoder.
Sværmhenterlisten er anderledes end tidligere. Der har været et stort ønske blandt sværmhenterne at markere om man var interesseret i at fjerne hvepseboer. Denne mulighed kan man krydse fra og til.
Flemming Vejsnæs

Bisværmen

Sværmning er biernes måde at formere sig på under naturlige forhold. I moderne biavl er sværmning en uønsket egenskab, da en bifamilie, som går i sværmtilstand og sværmer, stopper med at indsamle nektar. Den tilbageblevne bifamilie er svækket og vil normalt ikke producere honning af betydning resten af den sæson. 

Læs mere...

Jordbier

JORDBIER

Jordbier er som hvepse, humlebier og murbier blandt de bier som ikke biavlere forveksler med honningbier. Læs her hvad det egentligt er.

Læs mere...

Gedehamse

GEDEHAMSE

De fleste biavlere har vist oplevet at blive kaldt ud til en medborger, som havde fået en "bisværm" , blot for at konstatere, at det drejede sig om en gedehamsefamilie.

Læs mere...

Side 1 ud af 2

Få viden om vores etiket

honning guldetiket

5000 medlemmer

Formålet er at give danske biavlere de bedst mulige vilkår for at drive biavl og producere honning på en bæredygtig og rentabel måde.
Få mere information om medlemsskab her.

 

Danmarks Biavlerforening

Fulbyvej 15
4180 Sorø
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefontider man-tor: 9.00-14.00
Tlf. 57 86 54 70

Personale
Lokalforeninger
Bestyrelsen

Annoncer på
biavl.dk og Tidsskrift for Biavl

Login