Du får muligheden for at vælge mellem i alt 12 workshops, der hver har en varighed af 2 timer. Det giver mulighed for at du kan fordybe dig yderligere i et af de spændende emner. Desuden vil en del af workshopsene give mulighed for at afprøve emnerne i praksis hvad enten det handler om at smage, se, bygge eller producere.
Dr. Thomas Gloger, Api Zentrum Ruhr
Man kan sige at biavleren har sit apotek i baghaven. Men hvad kan man få ud af bistadet udover honning? Og hvordan bruger man biprodukterne rigtigt?
For eksempel er propolis meget effektiv mod forkølelse eller diarré. En grund til dette er, at ingredienserne effektivt forstyrrer væksten af patogene bakterier og understøtter mikrobiomet. Propolis bruges til flere ting, herunder autoimmune sygdomme og kræft.
En vigtig årsag til dets effektivitet er, at biprodukter har en generel immunmodulerende effekt. Biprodukter kan godt kombineres med andre naturlige helingsmetoder, så de virker synergistisk, og effekten forstærkes.
På denne workshop vil Dr. Thomas Gloger fortælle om produktion og anvendelse af propolis. Andre biprodukter vil også være omfattet.
(Workshoppen gennemføres på engelsk)
Dasha og Dan Bertel, Hedenhus.dk – Den svære kunst at producere vokslys. En praktisk workshop hvor du går hjem med de forskellige typer af vokslys. Et mål er at hver deltager også indlevere vokslys til Danmarksmesterkabet i vokslys på konferencen.
Humlebier
Sjeff van der Steen, Holland.
Sjef har været med fra starten omkring forskning af humlebier og har rådgivet Ambrosia hoof i Holland omkring commercial production af humlebier. På workshoppen går vi i dybden med humlebiernes underfundige verden og når workshoppen er færdig, går alle hjem med en opskrift på at lave egne humbi boer i haven.
(Workshoppen gennemføres på engelsk)
Dronningavler-foreningen
Dronningekundskab for kommende dronningeavlere.
Honningmassage
Uli Gloger, Api Zentrum Ruhr
En praktisk workshop. Uli viser hvordan man praktisk giver honningmassage. Herefter prøver deltagerne selv at give hinanden massenge.
(Workshoppen gennemføres på tysk med oversættelse)
Helena og Linda, Sverige
To innovative svensker kvindelige biavlere, der har fokus på biernes værdig, fremfor stor produktion. Erhverv med under 100 bifamilier, men fokus på markedsføring, højværdig produkter, honning-somalie, direkte salg, oplevelses økonomi. Mød disse to spændende kvinder og hør om hvordan de håndtere deres biavl. Dette bliver en praktisk workshop, hvor de tager deres bikasser og produkter med.
(Workshoppen gennemføres på Svensk/skånsk)
Zofuz Knudsen/ Lone Valentin/ Camilla Foldager, Jakobsens A/S/Viktoria Basani
Honning-sensorik. Workshop med dommerteamet fra DM i honning.
Medbring din honning og lad os sammen smage, røre, dufte, nyde og beskrive den.
Vi vil træne at kunne genkende forskellige markante smage i dansk honnings mangfoldige smagsunivers.
Der vil også være mulighed for at smage på alle de deltagende honninger fra Danmarksmesterskabet 2022.
Charlotte Romlund
Bipollen på menuen – lær at bruge bipollen.
Anders Peter Blæsild
Sådan læser du din bifamilie.
Forskerdiskussion om varroatolerance
Stephen Martin, Melisa Oddie, Per Kryger, Flemming Vejsnæs
Honning-slik
På denne workshop vil Carsten Gram fra Biavlerforeningen Sønderjylland, guide os igennem fremstilling af slik med honning. Vi vil på workshoppen lave honning-bolsjer og honning-karameller. Vi vil endvidere tale om tilsætning af farve/smag.
Camilla og Martin Schabert
Honningbiens anatomi
Har du set ind i honningbiens 6.000 øjne eller har du måske set dens fascinerende tunge folde sig ud? På denne workshop kan du undersøge honningbiens fascinerende krop helt tæt på. På workshoppen ”Honningbiens anatomi” går vi i dybden med honningbiens ubegribelige anatomi og du får selv mulighed for at undersøge det utrolige insekt i detaljer under mikroskop. Når vi ser bierne helt tæt på, kan vi bedre forstå, hvordan de fungerer i det daglige. Det kan derfor hjælper os til at blive endnu bedre biavlere.