Konkurrencer

Igen i år vil der være konkurrencer inden for forskellige områder. Vi kårer den honning, som biavlerne selv finder, er bedst. Vi kårer Danmarks bedste til at støbe, dyppe eller rulle vokslys. Og selvfølgelig skal vi også smage os frem til Danmarks bedste honningkage.

Lørdag vil der være bedømmelse i konkurrencerne. Kåring af vinderne vil finde sted lørdag eftermiddag

Der vil blive konkurreret i otte forskellige klasser:

  • Klasse 1. Biavlernes honning-pris
  • Klasse 2. To ens støbte lys.
  • Klasse 3. To ens rullede lys.
  • Klasse 4. To ens dyppede vokslys.
  • Klasse 5. Åben klasse. Flotte vokslys. Farver må gerne indgå.
  • Klasse 6. Beewraps
  • Klasse 7. Honningkage
  • Klasse 8. Innovation – Biavlernes opfindelser

 

Konkurrencer bedømmes af nedsat dommerpanel med undtagelse af biavlernes honningpris, der bedømmes af konferencens deltagere.

Formålet med konkurrencerne er at udvikle dansk ekspertise omkring produktion af forskellige produkter. Samtidig er der god mulighed for at inspirere hinanden.

Deltagende produkter skal være indleveret senest lørdag den 2. marts kl. 11.00 i udstillingssalen.
Det er også muligt at indlevere eller fremsende produkter på Danmarks Biavlerforenings sekretariat i Sorø senest fredag den 1. marts kl. 12.00.

Du bedes forinden registrere dine produkter til konkurrencen her.

 

SÅDAN BEDØMMES DE INDLEVEREDE PRODUKTER:

 

Biavlernes honning-pris (Klasse 1)

Denne klasse bedømmes af deltagerne på biavlskonferencen. Medbring din honning og få dine kollegaers vurdering.

 

Vokslys (Klasse 2 – 5)

Vokslys bedømmes bl.a. ud fra følgende kriterier:

  • Voks (farve / aroma / renhed)
  • Vægens centrering
  • Dimensioner (diameter/længde)
  • Brændetest (overløb/tunnelering/røg)
  • Genantændelighed (væge, overløb)

Download og se dommernes bedømmelsesark her.

 

Beewraps (Klasse 6)

Beewraps bedømmes bl.a. ud fra følgende kriterier:

  • Forseglingsevne
  • Afsmitning af bivoks
  • Anvendelighed (Størrelse/design)

Download og se dommernes bedømmelsesark her.

 

Honningkage (Klasse 7)

Honningkage vurderes bl.a. ud fra følgende kriterier:

  • Ydre udseende
  • Indre forhold
  • Aroma
  • Smag (honningsmag)
  • Tekstur, mundfølelse

Download og se dommernes bedømmelsesark her.

 

Innovation – Biavlernes opfindelser (Klasse 8)

En ny proces eller måde at gøre tingene på. En fungerende prototype af opfindelsen skal indleveres til bedømmelse. Opfindelsen vurderes ud fra nytteværdi og nyhedsværdi.

 

 

 


< TILBAGE