HONNINGMETER

DET NYE HONNINGMETER

Et nyt honningmeter har set dagens lys. Da det gamle honningmeter startede i 2008 var det nyskabende med elektroniske stadevægte placeret rundt omkring i Danmark, som man kunne se via internettet. De elektroniske CAPAZ vægte måler vægtændringer af bistader hver eller hver anden time. Samtidig måler de yngelrumstemperatur, luftfugtighed og temperatur, samt nedbør. På den måde opsamles der meget store mængder af information. I sin tid var det en prioritering at have et online honningmeter der kun viste de vigtigste dagsmålinger. Vi har været meget tilfredse med det gamle honningmeter, men teknologien har udviklet sig og givet os nye muligheder.

computer-honningmeter

Med det nye honningmeter er der et bedre og mere nuanceret oversigtskort, hvor vi dog har sikret, at man, for at undgå tyveri, ikke kan zoome helt ind på vægtens placering. Med det nye kort fås en meget bedre fornemmelse af i hvilket miljø vægten står. Desuden vil vægtens vært nu selv kunne flytte vægtens placering, når f.eks. bierne flyttes på lyng.

 

Det er nu også blevet muligt at se alle de informationer som vægten indsamler i løbet af en dag. Dermed går der ikke længere data til spilde og man kan få en bedre fornemmelse af aktiviteten i bistadet. Det er også blevet muligt at præsentere målingerne så det er lettere at overskue.

graf-honningmeter

En stor fordel er, at du nu kan linke direkte til den vægt som har din interesse. Du kan også linke til oversigtskortet og her vælge hvilke vægte du er mest interesseret i og dermed følge et reduceret antal vægte. Lav en genvej på din mobiltelefons webbrowser og hav altid honningmeteret for din lokale vægt ved hånden.

Vores håb er at de danske vægte i langt højere grad end tidligere bliver et godt redskab til at fortolke især honningtræk, trækstop og foderforbrug. Norge, Sverige og Letland bliver også koblet på honningmeteret. Så det kan også blive spændende at følge nektartrækket i andre lande.

telefon-honningmeter

Alle danske vægte er blevet koblet op til det nye honningmeter i starten af april, hvilket betyder at vi ikke mister data for denne sæson. Vi håber at det nye honningmeter er i luften når dette blad udkommer. Du finder det på www.stadevægt.dk. Skulle det ikke være tilfældet kan du smugkigge på http://mybees.buzz/