HONNINGBEHANDLING

Honning er mangfoldig. Duft, smag, udseende og konsistens afhænger af, hvilke blomster bierne har besøgt. Biavlerens honningbehandling og valg af emballage betyder også meget for honningens smag, konsistens og fremtræden.

Honning er et levnedsmiddel og skal under hele processen fra honningtavlen til forbrugeren behandles under hensyn til god hygiejnisk praksis. Der gælder de samme krav til den helt lille produktion, som til den store produktion. Den eneste forskel er, at den lille producent kun skal registreres hos Fødevarestyrelsen, såfremt der produceres mere end 4000 kilo årligt, eller hvis honningen – uanset mængde – sælges til grossist. Kravene til den hygiejniske standard er de samme.

I temahæftet fra april 2018 Honning: Kendetegn – behandling – typer kan der læses mere om de processer, der indgår i honningens vej fra blomsternes nektar, der indsamles af bierne og omdannes til honning i bistadet. Hæftet beskriver honnings fysiske og kemiske egenskaber, samt forskellige metoder til høst, behandling og emballering af honningen. Temahæftet kan læses her.