NORDFYNS B.F.
Vintermøde – Hans Jørn Kolmos: Pas på Bierne – de passer på dig

Dato: 15. marts 2018

Tid: 19.00

Sted: Munkebo Kulturhus, Troels Alle 4, 5330 Munkebo

Jeg er læge og biavler i min sparsomme fritid. Gennem mere end 30 år har jeg passet bierne på Marjattas biodynamiske landbrug, – de har været en kilde til stadig fascination.

Bier er en følsom indikator for miljøets tilstand og menneskers sundhed. Derfor er det dybt bekymrende at man i disse år registrerer massedød blandt bier overalt i verden. Hvad er årsagen? Og hvad kan vi gøre? Endelig vil jeg også tale om honning. Det er et forunderligt produkt: lavet af bier i samspil med bakterier ud fra planters nektar og solens kraft. Det er ikke bare et levnedsmiddel, men også et lægemiddel, som bl.a. kan bruges i kampen mod sygdomsfremkaldende bakterier.

Hans Jørn Kolmos er professor og overlæge i Klinisk Mikrobiologi ved Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital.

Biavlerforeningerne på den nordlige halvdel af Fyn byder velkommen til vinterens fællesmøder. Hvert møde koster mindre end et glas honning – kun 35 kr. pr. person. Ved de fleste møder kan man desuden købe kaffe og brød. Vi tager forbehold for ændringer af programmet.

Arrangeret af: Nordfyns Biavlerforening Vestfyns Biavlerforening Vindinge Herreds Biavlerforening Østfyns Biavlerforening

NORDFYNS B.F.

Læs mere om foreningen


SE ALLE ARRANGEMENTER