DANSK BIAVLSKONFERENCE 2023

Den 4. – 5. marts slår vi dørene op til Dansk Biavlskonference 2023. Vi glæder os til at se dig til en weekend med kæmpe udstilling, spændende foredrag, inspirerende workshops, konkurrencer og meget mere. Du kan møde dine kollegaer fra hele landet og få en god biavlssnak inden den nye sæson går i gang.

 

STED

Konferencen afholdes centralt i Danmark, i grønne omgivelser i Vingsted Centret,  Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten.

 

TIDSPUNKT

Lørdag den 4. marts – søndag den 5. marts.
Du kan deltage hele weekenden, eller blot en enkelt dag.
Der er mulighed for ankomst allerede fredag aften.

 

OPLEV

 

TILMELDING

Tilmeld dig nu på biavl.nemtilmeld.dk
Du kan deltage hele weekenden, eller blot en enkelt dag.

 

PROGRAM

(Der tages forbehold for ændringer)

Lørdag d. 4. marts

9.00-10.00        Ankomst, kaffe og brød. Registrering

  Sal 1 Sal 2
10.00-10.05 Velkomst Velkomst
10.05-10.50 Per Kryger, Aarhus Universitet
Nyeste viden om biernes genetik.  
Viktoria Basani, Sverige
Honninganalyser til sporing af oprindelse.
(Svensk/Skånsk)
11.00-11.45 Linda Klintefjord og Helena Ring Johansson, Sverige
Innovative biavlere, som tænker anderledes.
(Svensk/Skånsk)
Professor Jørgen Eivind Olesen, Aarhus Universitet
Klimaændringernes betydning.
12.00-13.30 Frokost i restaurant
14.00-14.45 Oliver Maxwell, Bybi
Byen, Bier, Mennesker, Blomster og Honning.
Stephen Martin, Professor Emeritus, Salford University, England
Populationsudvikling i varroa.
(Engelsk med oversættelse)
15.00-15.45 Lars Fischer, Zofuz Knudsen, Flemming Vejsnæs
Apimondia – rejseberetninger fra forskellige verdenskongresser.
Melisa Oddie, Projektleder Norges Birøkterlag, Canada/Norge
Varroatolerance.
(Engelsk med oversættelse)

 

Læs mere om de enkelte foredrag her.

 

Workshops lørdag:

  Workshop 1 Workshop 2 Workshop 3
10.00-12.00 Thomas Gloger:
“The beekeeper has his pharmacy behind the house”
(Engelsk)
Dasha og Dan Bertel, Hedenhus.dk
Den svære kunst at producere vokslys.
Sjeff van der Steen, Holland.
Humlebiernes underfundige verden og humlebiboer til haven.(Engelsk)
14.00-16.00 Dronningavler-foreningen
Dronningekundskab for kommende avlere
Uli Gloger
Honningmassage – en praktisk workshop.
(Tysk med oversættelse)
Linda og Helena, Sverige:
To innovative svensker kvindelige biavlere.
(Svensk/skånsk)

Læs mere om de enkelte workshops her.

 

18.30        Middag

Efterfølgende:

  • Kåring af vindere fra konkurrencer om vokslys, beewraps, honningkage, honning og innovation.
  • Det store biavlslotteri.
  • Baren er åben.

 

Søndag d. 5. marts

9.00-10.00         Ankomst, kaffe og brød. Registrering

  Sal 1 Sal 2
10.00-10.45 Kristin Olischer, Honningperler
Historien om honningperler.dk
Stephen Martin, Professor Emeritus, Salford University, England
Varroa tolerance.
(Engelsk med oversættelse)
11.00-11.45 Flemming Vejsnæs/Ole Kilpinen
Varroabekæmpelse – nu også med oxalsyre strimler
Sjeff van der Steen
INSIGNIA – Miljøovervågning med bier. (Engelsk med oversættelse)
12.00-14.00 Frokost i restaurant
14.00-14.45 Tina Vestergaard, Bolbro Bilaug
Fremmede bliver til venner omkring bistadene
Yoko Dupont og Per Kryger, Aarhus Universitet
Fra forskere til biavlere og retur
15.00-15.45 Lars Fischer
Biernes signaler
Ole G. Mouritsen, Professor emeritus, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet, Det Danske Gastronomiske Akademi
Smag, honning og den grønne omstilling: en ny tid til meligarum?
15.45-16.30 Kaffe og kage i udstillingssalen

 

Læs mere om de enkelte foredrag her.

 

Workshops søndag:

  Workshop 1 Workshop 2 Workshop 3
10.00-12.00 Zofuz Knudsen/ Lone Valentin/ Camilla Foldager, Jakobsens A/S /Viktoria Basani
Honning-sensorik. Workshop med dommerteamet fra DM i honning. 
Charlotte Romlund
Bipollen på menuen
Anders Peter Blæsild
Sådan læser du din bifamilie
14.00-16.00 Stephen Martin, Melisa Oddie, Per Kryger, Flemming Vejsnæs
Forskerdiskussion om varroatolerance
Carsten Gram
Honning-slik
Camilla og Martin Schabert
Honningbiens anatomi

 

Læs mere om de enkelte workshops her.

(Der tages forbehold for ændringer)


< TILBAGE