Den 4. – 5. marts slår vi dørene op til Dansk Biavlskonference 2023. Vi glæder os til at se dig til en weekend med kæmpe udstilling, spændende foredrag, inspirerende workshops, konkurrencer og meget mere. Du kan møde dine kollegaer fra hele landet og få en god biavlssnak inden den nye sæson går i gang.
Konferencen afholdes centralt i Danmark, i grønne omgivelser i Vingsted Centret, Vingsted Skovvej 2, 7182 Bredsten.
Lørdag den 4. marts – søndag den 5. marts.
Du kan deltage hele weekenden, eller blot en enkelt dag.
Der er mulighed for ankomst allerede fredag aften.
Tilmeld dig nu på biavl.nemtilmeld.dk
Du kan deltage hele weekenden, eller blot en enkelt dag.
(Der tages forbehold for ændringer)
9.00-10.00 Ankomst, kaffe og brød. Registrering
Sal 1 | Sal 2 | |
10.00-10.05 | Velkomst | Velkomst |
10.05-10.50 | Per Kryger, Aarhus Universitet Nyeste viden om biernes genetik. |
Viktoria Basani, Sverige Honninganalyser til sporing af oprindelse. (Svensk/Skånsk) |
11.00-11.45 | Linda Klintefjord og Helena Ring Johansson, Sverige Innovative biavlere, som tænker anderledes. (Svensk/Skånsk) |
Professor Jørgen Eivind Olesen, Aarhus Universitet Klimaændringernes betydning. |
12.00-13.30 | Frokost i restaurant | |
14.00-14.45 | Oliver Maxwell, Bybi Byen, Bier, Mennesker, Blomster og Honning. |
Stephen Martin, Professor Emeritus, Salford University, England Populationsudvikling i varroa. (Engelsk med oversættelse) |
15.00-15.45 | Lars Fischer, Zofuz Knudsen, Flemming Vejsnæs Apimondia – rejseberetninger fra forskellige verdenskongresser. |
Melisa Oddie, Projektleder Norges Birøkterlag, Canada/Norge Varroatolerance. (Engelsk med oversættelse) |
Læs mere om de enkelte foredrag her.
Workshop 1 | Workshop 2 | Workshop 3 | |
10.00-12.00 | Thomas Gloger: “The beekeeper has his pharmacy behind the house” (Engelsk) |
Dasha og Dan Bertel, Hedenhus.dk Den svære kunst at producere vokslys. |
Sjeff van der Steen, Holland. Humlebiernes underfundige verden og humlebiboer til haven.(Engelsk) |
14.00-16.00 | Dronningavler-foreningen Dronningekundskab for kommende avlere |
Uli Gloger Honningmassage – en praktisk workshop. (Tysk med oversættelse) |
Linda og Helena, Sverige: To innovative svensker kvindelige biavlere. (Svensk/skånsk) |
Læs mere om de enkelte workshops her.
18.30 Middag
Efterfølgende:
9.00-10.00 Ankomst, kaffe og brød. Registrering
Sal 1 | Sal 2 | |
10.00-10.45 | Kristin Olischer, Honningperler Historien om honningperler.dk |
Stephen Martin, Professor Emeritus, Salford University, England Varroa tolerance. (Engelsk med oversættelse) |
11.00-11.45 | Flemming Vejsnæs/Ole Kilpinen Varroabekæmpelse – nu også med oxalsyre strimler |
Sjeff van der Steen INSIGNIA – Miljøovervågning med bier. (Engelsk med oversættelse) |
12.00-14.00 | Frokost i restaurant | |
14.00-14.45 | Tina Vestergaard, Bolbro Bilaug Fremmede bliver til venner omkring bistadene |
Yoko Dupont og Per Kryger, Aarhus Universitet Fra forskere til biavlere og retur |
15.00-15.45 | Lars Fischer Biernes signaler |
Ole G. Mouritsen, Professor emeritus, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet, Det Danske Gastronomiske Akademi Smag, honning og den grønne omstilling: en ny tid til meligarum? |
15.45-16.30 | Kaffe og kage i udstillingssalen |
Læs mere om de enkelte foredrag her.
Workshop 1 | Workshop 2 | Workshop 3 | |
10.00-12.00 | Zofuz Knudsen/ Lone Valentin/ Camilla Foldager, Jakobsens A/S /Viktoria Basani Honning-sensorik. Workshop med dommerteamet fra DM i honning. |
Charlotte Romlund Bipollen på menuen |
Anders Peter Blæsild Sådan læser du din bifamilie |
14.00-16.00 | Stephen Martin, Melisa Oddie, Per Kryger, Flemming Vejsnæs Forskerdiskussion om varroatolerance |
Carsten Gram Honning-slik |
Camilla og Martin Schabert Honningbiens anatomi |
Læs mere om de enkelte workshops her.
(Der tages forbehold for ændringer)