Workshops

Du får muligheden for at vælge mellem i alt 12 workshops, der hver har en varighed af 2 timer. Det giver mulighed for at du kan fordybe dig yderligere i et af de spændende emner. Desuden vil en del af workshopsene give mulighed for at afprøve emnerne i praksis hvad enten det handler om at smage, se, bygge eller producere.

Workshopsene kører sideløbende med foredragene. Du skal angive i forbindelse med din tilmelding, hvis du vil deltage i en eller flere workshops.

 

Beskrivelse af workshops

 

Lørdag den 2. marts kl. 10.00 – 12.00

  • Workshop 1 – Hvad er gode dronninger?
    Dronningavlerforeningen
    Kom og få en diskussion med dronningavlerforeningen.

 

  • Workshop 2 – Mal bi-portrætter i akvarel
    Maria og Jørgen Gram, Vildebier.dk
    Prøv dine kunstneriske evner, og bliv bedre til at iagttage naturens mangfoldighed. Hør om særpræg og kendetegn hos forskellige bier, og se flotte eksempler på billedkunst, hvor insekterne er hovedemner.
    Vi hjælper dig med at få styr på biernes krop, vinger og benstilling, og giver en række tips, så du lykkes med din bi-portræt og får lyst til at tegne og male bier, når sæsonen starter igen (måske sammen med dine børn/børnebørn eller med skoleeleverne). Alle materialer vil være til rådighed og ingen forkundskaber er nødvendige.

 

 

  • Workshop 3 – Fermenterede biavlsprodukter
    Charlotte Romlund
    Som biavler ønsker vi som udgangspunkt ikke, at honningen gærer/fermenterer, da det ses som et kvalitetsbrist. Men fra andre fødevarer ved vi, at fermentering har en række fordele rent sundheds- og holdbarhedsmæssigt, med en række forskellige andre typer produkter til følge.
    Denne workshop er for dig, der er nysgerrig på dels, hvordan honning kan fermenteres mere kontrolleret og med forskelligt resultat, som grundlag for fremstilling af nye typer af produkter, – og dels hvordan fermenteret honning kan indgå i produktion af andre typer af fødevarer.
    På workshoppen starter vi med en indblik ind i mikrobiologiens verden i bifamilien, for derefter at smage på nogle udvalgte produkter og til sidste lave et par produkter selv til at tage med hjem.
    Til denne workshop skal du selv medbringe et glas af din egen honning – 450g og 2 stk. tomme 225g glas.

 

Lørdag den 2. marts kl. 14.00 – 16.00

 

  • Workshop 1 – Sådan laver du tvillingefamilier og bruger horekasser
    Kim Jacobsen, Dronningavler og skribent af månedens arbejde.
    Vi ser på materielet mens vi snakker om de finere detaljer. Hvordan bliver de lavet? Hvordan med drivfodring? Hvornår skal jeg bruge de parrede dronninger? Hvordan overvintre jeg en familie på 2 rammer? Fordele og ulemper og hvorfor det i det hele taget er en god ide at parre sine dronninger selv og lave lidt ekstra familier.

 

  • Workshop 2 – Mjødbrygning i praksis
    Carsten Gram

 

  • Workshop 3 – Markedsføringsworkshop
    Danmarks Biavlerforening
    Hvordan kan du udvikle dit produkt og dit salg. Du får i denne workshop tips, tricks og gode eksempler på markedsføring af biavlsprodukter. Undervejs i workshoppen får du mulighed for at arbejde med din egen markedsføring.

 

Søndag den 3. marts kl. 10.00 – 12.00

 

  • Workshop 1 – Bedre Biavlspraksis, hvordan man kan spare kemi og holde sunde bier
    Per Kryger og Annette Bruun Jensen Aarhus Universitet og Københavns Universitet.
    Gennemgang af de alternative metoder, med yngelpause til hæmning af varroatilvækst. Beretninger om praktisk erfaringer fra danske biavlere. Bliv en bedre biavler med sundere bier.

 

  • Workshop 2 – Bivoksen i praktisk hudpleje
    Dasha og Dan Bertel, Hedenhus.dk
    Workshop hvor deltageren får indblik i hvordan man med bivoks nemt selv kan lave naturlige salver og pomader uden brug af kemi.
    Bivoksen kan som base i hudplejeprodukter bruges til utroligt meget, og det kræver ikke det store forkromede udstyr eller ekspertise at komme i gang med at lave det selv.
    På denne workshop er naturligheden i fokus, og du kommer til at få en mere udvidet viden om bivoksens fordele i hudpleje, og hvordan du med simple vegetabilske olier kan omdanne denne hårde voks til salver, du kan bruge på huden. Du vil desuden få en lidt dybere indsigt i de forskellige vegetabilske olier, der med fordel kan anvendes sammen med bivoksen.
    Du kommer til at praksis at lave hudplejeprodukter som du kan tage med hjem. Og du vil efter workshoppen være i stand til at lave det derhjemme selv, samt få viden om hvor du kan få mere inspiration og opskrifter.

 

  • Workshop 3 – Nye trends og muligheder med Apiterapi (engelsk)
    Thomas Gloger.

 

Søndag den 3. marts kl. 14.00 – 16.00

 

  • Workshop 1 – Sådan læser du din bifamilie
    Anders Peter Blæsild, Dronningavler.
    Lær at forstå et bisamfunds signaler via dine sanser. Forstå din egen rolle og ansvar for at opleve et bisamfund.

 

  • Workshop 2 – Ansigtsbehandling med biavlsprodukter (engelsk)
    Uli Gloger

 

  • Workshop 3 – Honningsensorik
    Zofuz Knudsen og Lars Fischer
    Sammen med Lars og Zofuz skal vi på en større tur rundt i honningverdenen. Vi skal snakke honningsensorik og smage på spændende smagsprøver.
    Dernæst rejser vi os op og udforsker den danske honningmangfoldighed ved at smage på deltagernes medbragte honninger og øve os i at finde sensoriske ord og lave rosende beskrivelser af vores honninger.
    Medbring et glas af din honning – gerne en honning, du synes er anderledes, spændende eller karakteristisk – eller bare en honning du gerne vil blive bedre til at beskrive.

 


< TILBAGE