Netop nu har du mulighed for at få et enestående indblik i en af naturens delikate indretninger, nemlig biernes og blomsternes – og som en biting kan du høste din egen honning. Det sker når Danmarks Biavlerforenings lokalforeninger landet over afholder begynderkurser i biavl.
LÆS MEREForårets komme kan tydeligt aflæses i naturen og på markerne. Men den spirende vækst betyder også, at det kan være nødvendigt for landmændene at sprøjte mod ukrudt og skadedyr. Og her er det vigtigt at tage hensyn til bierne, som skal bestøve de blomstrende planter på marker og i naturen. Værdien af bestøvningen af afgrøder udgør én milliard kroner årligt i form af højere udbytter til landmændene.
LÆS MEREI den kommende tid har du som haveejer mulighed for at få tusindvis af nye venner. Det eneste du skal gøre, er at lade hækkeklipperen ligge lidt endnu, så bliver du og din have nemlig mere bivenlig.
LÆS MEREDanmarks Biavlerforening hilser den nye bestøverstrategi velkommen. Med strategien skal vi sikre, at der også frem i tiden er bestøvende insekter, der kan varetage bestøvningen af afgrøder og naturens blomstrende planter.
LÆS MEREDanmarks Biavlerforening lancerer ny mærkning, så det tydeligt fremgår, om fødevarer indeholder dansk honning.
LÆS MEREEn ny test af 14 honninger viser omfattende problemer med udenlandsk honning. Dansk honning fremhæves atter som et produkt af høj kvalitet.
LÆS MEREMælkebøtte er hadet af mange, men er i virkeligheden guld værd for bierne. Derfor skal man tænke sig om en ekstra gang, inden man klipper eller luger den væk.
LÆS MEREBiernes verden er fascinerende, og deres arbejde med bestøvning af afgrøder og vilde planter er utrolig vigtig. Det synes FN også, og derfor er den 20. maj udråbt som FN´s internationale bi-dag. Du kan i den forbindelse komme tæt på bierne i dit lokalområde.
LÆS MERESten Holmgaard Sørensen, København, er netop blevet kåret som danmarksmester i honning. Danmarks bedste honning er en flydende honning, som bierne har indsamlet i parcelhushaver i Hvidovre.
LÆS MEREFlere af landets største biavlere drejer nøglen om efter denne sæson. Forbrugerne undlader at købe dansk honning og da bierne i forvejen har det svært i vores miljø, vil det betyde, at vi kommer til at mangle bestøvning det kommende forår.
LÆS MEREGolfbanernes varierede landskab og udsåning af blomster giver nye levesteder for bier. Landets golfbaner bliver mere bivenlige i nyt samarbejde mellem Dansk Golf Union og Danmarks Biavlerforening.
LÆS MEREBiernes verden er fascinerende, og deres arbejde med bestøvning af afgrøder og vilde planter er utrolig vigtig. Det synes FN også, og derfor er den 20. maj udråbt som international bi-dag. Danmarks Biavlerforening opfordrer derfor danskerne til at markere Biernes Dag ved at tage ud og opleve bierne på tæt hold.
LÆS MEREDen gradvise genåbning af Danmark er gået biavlen forbi – naturen står nemlig ikke stille på grund af corona. Og netop nu har de danske biavlere travlt med at sørge for, at deres bifamilier sikrer bestøvningen af en række afgrøder.
LÆS MERETænk, hvis du kunne spise hjemmebagt brød med hjemmelavet marmelade, eller brygge din egen øl, som du kunne nyde til aftensmaden. Og forestil dig så, at du bruger honning til at lave det af – vel at mærke din egen honning. Netop nu har du mulighed for at lære, hvordan du laver honning
LÆS MEREPå baggrund af en henvendelse fra Danmarks Biavlerforening i starten af september vælger fødevareminister Mogens Jensen nu at stramme op for mærkning af udenlandsk honning.
LÆS MEREInteressen for at hjælpe bierne er stor. Der bliver sået og plantet meget for bierne. Nu kan flere målgrupper registrere sig som bivenlige hos Danmarks Biavlerforening, der også inspirerer til yderligere tiltag.
LÆS MEREEn dansk honning er netop blevet kåret til verdens bedste faste honning ved biavlernes verdenskongres APIMONDIA i Istanbul. Det er tredje gang i streg, at de to fynske biavlere Lars Fischer og Zofuz Knudsen præmieres for deres honning.
LÆS MERE
Foråret banker på, og det er tid til at vise vilje til handling, hvis vi skal sikre en stærk og mangfoldig bestand af bier i Danmark.
LÆS MEREDen 17-årige biavler Mathias Andersen fra den fynske by Ferritslev, kunne sent torsdag aften løfte vindertrofæet, da han sammen med sit hold bestående af unge biavlere fra flere lande, vandt konkurrencen International Meeting of Young Beekeepers (IMYB) 2018.
LÆS MEREHvordan skal et dagligt æble kunne holde doktoren væk, hvis der ikke er æbler at få? Æbler og en lang række andre afgrøder er afhængige af biernes bestøvning, men bierne har det svært, og den 20. maj er derfor udråbt som FN´s internationale bi-dag.
LÆS MEREI den senere tid har flere omtalt honningbierne som en trussel for vilde bier i Danmark, idet man i andre lande under særlige omstændigheder har påvist at honningbier har skabt konkurrence til vilde bier. Opgørelserne fra EU giver ikke grundlag for denne påstand, som også afvises i flere nye studier.
LÆS MEREBierne har haft travlt med at bestøve blomster og hente honning – og nu er årets første honning endelig klar til, at du kan smage på den. Dette sker ved 100 arrangementer rundt i landet på lørdag.
LÆS MEREEn høj vinterdødelighed og store tab hos enkelte avlere giver anledning til bekymring, og der iværksættes omfattende overvågningsprogram.
LÆS MEREDanske biavlere må fortsat leve med ulige vilkår, hvis Miljø- og Fødevareministerens forslag til nye regler for økologisk biavl bliver til virkelighed.
LÆS MEREArne T. Henriksen er ny formand i Danmarks Biavlerforening. Han vil bl.a. arbejde for, at alle danskere bliver bivenlige.
På Danmarks Biavlerforenings generalforsamling lørdag den 14. april blev Arne T. Henriksen valgt til formand, og han skal dermed stå i spidsen for 6000 biavlere.
LÆS MEREOp mod 2000 biavlere og andre naturinteresserede forventes at besøge Ringe i denne weekend. Det sker i forbindelse med Biernes Fest, der er en markering af Danmarks Biavlerforenings 150 års jubilæum.
LÆS MERENu er der alle muligheder for at smage sig gennem mjødens univers. Lørdag 29. september mødes syv af de bedste professionelle mjødbryggere fra Danmark og Sverige til Danmarks første mjødfestival og præsenterer, deres bud på den gode mjød. I alt vil der være mere end 40 forskellige mjød, som man kan få smagsprøver på.
LÆS MEREEn del biavlere rundt i landet har aftale om at sikre bestøvning hos frøavlere, frugtavlere og andre jordbrugere. Et nyt materiale og kurser rundt i landet skal give biavleren mere viden om emnet.
LÆS MERELige nu blomstrer ligusterhække over hele landet. Det er godt for bierne, og derfor opfordrer Danmarks Biavlerforening haveejerne til at udsætte klipningen.
LÆS MERENår medlemmerne af biavlernes verdensorganisationen, Apimondia, skal tage stilling til, hvor verdenskongressen skal holdes i 2021, vil København være blandt kandidaterne.
LÆS MERELørdag kan man over hele landet smage frugterne af biernes anstrengelser, nemlig jordbær og honning. Når bierne producerer honning, sikrer de samtidig bestøvningen, så vi får flere og bedre jordbær.
LÆS MEREEt kraftigt fuldskæg behøver ikke bestå af strid hårvækst på hagen. Det kan også bestå af nogle tusinde honningbier, der alle som én er i stand til at stikke. Kunsten er selvfølgelig at få dem til at lade være og at få dem til at blive siddende.
LÆS MEREI den netop offentliggjorte Rødliste 2019 fremgår det, at det står skidt til for mange plante- og dyrearter. Når det drejer sig om bier, så er 44 procent af de vurderede arter rødlistede.
LÆS MEREVed at sørge for tilstrækkeligt med bier til bestøvningen af en række afgrøder, er det muligt at øge udbyttet uden at belaste klimaet tilsvarende. For at rette fokus på biernes store betydning for den globale fødevareproduktion, har FN udråbt den 20. maj som Biernes Dag.
LÆS MEREDanmarks Biavlerforening anser de nye regler for økologisk biavl som et skridt i retning af mere rimelige bestemmelser – men der tages ikke syvmileskridt.
LÆS MERE360 millioner medarbejderes sundhed og effektivitet er på dagsordenen ved biavlskonferencen i den kommende weekend.
LÆS MERESærudgaven, der udkommer i dag, er blevet til i samarbejde med Danmarks Biavlerforening, der i år har 150 års jubilæum.
LÆS MEREI disse uger har landets 4 milliarder honningbier travlt. De er nemlig sendt på overarbejde med bestøvningsopgaver.
LÆS MERELige nu blomstrer ligusterhække over hele landet. Det giver føde til bier og andre insekter, og derfor opfordrer Danmarks Biavlerforening haveejerne til at vente med hækklipningen.
LÆS MEREDanmarks Biavlerforening runder netop nu medlem nummer 5000. Selvom antallet af biavlere er det højeste siden 1995, så er det ikke tilstrækkeligt til at sikre bestøvningen af blomster i naturen og på landmændenes marker.
LÆS MERERandzonerne kan hjælpe bierne. Dette forår er det nemlig tilladt at så bivenlige planter på randzonerne.
LÆS MEREDanmarks Biavlerforening glæder sig over, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen nu giver landmænd mulighed for at forbedre biernes vilkår med blomstrende planter i brakmarker.
LÆS MERELørdag den 20. juni kan du nyde smagen af sommer. Det sker når biavlerne fejrer Honning&Jordbærdag med årets første høst af honning.
LÆS MEREDet er blot en dråbe i havet, når NaturErhvervstyrelsen udvider arealet, hvor økologisk biavl er en mulighed.
LÆS MEREI forbindelse med Danmarks Biavlerforenings 150 års jubilæum, lancerer Midtfyns Bryghus en ny øl. Selvfølgelig er det en honningøl.
LÆS MERE