Pressemeddelelse: Ung fynsk biavler placerer sig blandt de bedste unge biavlere i verden

Den 17-årige biavler Mathias Andersen fra den fynske by Ferritslev, kunne sent torsdag aften løfte vindertrofæet, da han sammen med sit hold bestående af unge biavlere fra flere lande, vandt konkurrencen International Meeting of Young Beekeepers (IMYB) 2018. Han og resten af holdet havde nemlig placeret holdet som det bedste af 15 i alt hold, der alle var sammensat af flere nationaliteter.

 

De seneste dage har en dansk delegation deltaget i IMYB i Nérac i Frankrig. IMYB er et møde og en konkurrence for unge biavlere fra hele verden. Der blev bl.a. dystet i stadepasning, mikroskopi og plantekendskab. Herudover var der rig lejlighed til at de unge biavlere knyttede bånd på tværs af landegrænser. En af aktiviteterne ved arrangementet var selvfølgelig honningsmagning, hvor alle lande havde medbragt en karakteristisk honning fra deres hjemland.

 

I konkurrencen deltog i alt ca. 80 unge biavlere fra 28 lande. Deltagerne var alle mellem 12 og 18 år. Danmarks Biavlerforening har været repræsenteret ved IMYB to gange tidligere. Første gang var i 2015, hvor arrangementet fandt sted i Slovakiet, og anden gang var i 2017, hvor de unge biavlere mødtes i England.

 

De 28 lande som deltog var:

Albanien, Danmark, Estland, England, Finland, Frankrig, Georgien, Holland, Hviderusland, Indien, Irland, Israel, Italien, Kasakhstan, Libanon, Litauen, Malta, Polen, Rumænien, Rusland, Skotland, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet, Tyskland, Ukraine og Østrig.

 

6. juli 2018


< TILBAGE