Øl fra bier

I forbindelse med Danmarks Biavlerforenings 150 års jubilæum, lancerer Midtfyns Bryghus en ny øl. Selvfølgelig er det en honningøl.

Når biavlere og andre interesserede fra hele landet samles til jubilæumsarrangementet ”Biernes Fest” i Ringe den 2. og 3. juli bliver der mulighed for at smage en helt ny øl, som oven i købet er brygget til lejligheden. Det er Midtfyns Bryghus, der har brygget en honningøl, for at være med til at markere Danmarks Biavlerforenings 150 års jubilæum.

Bo Abelgren Ehler, der er brygger ved Midtfyns Bryghus fortæller: ”Den nye øl er en gylden ale, brygget med honning samt karamelmalte, hvilket giver øllet tonerne af honning. Der er desuden brugt en speciel gær for at fremhæve duften og smagen af honning og blomster.”

 

Da foreningen er grundlagt på Fyn i 1866, er det helt naturligt, at øllet også er brygget på Fyn. Men ikke nok med det. Honningen er selvfølgelig også fra fynske biavlere. Heriblandt honningen, der i 2015 blev kåret som verdens bedste.

Når man køber denne øl, støtter man samtidig Danmarks Biavlerforenings arbejde for bierne, idet noget af beløbet tilfalder foreningen. Øllen vil kunne købes gennem hele arrangementet i bryghusets bod på torvet, der er således god grund til at komme forbi og smage. Men man kan faktisk allerede smage denne honningøl fredag den 1. juli, hvor den medvirker i Eddies Ølshow i Odense.

I løbet af sommeren og efteråret vil øllen kunne findes ved udvalgte arrangementer og butikker.


< TILBAGE