UDVIDELSE BLOT EN KOSMETISK ÆNDRING

NaturErhvervstyrelsen har netop udvidet antallet af områder, hvor økologisk biavl er en mulighed. Arealet er udvidet fra 2.000 ha til nu 5.000 ha. Ændringen træder i kraft den 3. oktober 2014, samme dag som Danmarks Biavlerforening holder konference om muligheder og begrænsninger for økologisk biavl i Danmark.

»Reelt er udvidelsen blot en dråbe i havet og en rent kosmetisk ændring, som ikke vil medføre nogen væsentlig økologisk honningproduktion,« siger Knud Graaskov, formand for Danmarks Biavlerforening.

Det helt store problem i forbindelse med økologisk biavl i Danmark er, at økologireglerne tolkes alt for restriktivt i forhold til i andre lande. Det medfører, at der i dag importeres 600 tons økologisk honning årligt. Et marked, som danske biavlere ikke kan få del i.

»En betydende produktion af dansk økologisk honning skal muliggøres ved at den danske fortolkning afstemmes med udenlandske retningslinjer og tager udgangspunkt i en dansk virkelighed med en omfattende landbrugsproduktion – både konventionelt og økologisk, « siger Knud Graaskov ved åbningen af økologikonferencen.


< TILBAGE