PRESSEMEDDELELSE: Danmarks bedste honning

Ejnar Nielsen er netop blevet kåret som Danmarks bedste til at lave honning. Enestående, fantastisk og helt unik er nogle af de tillægsord dommerne brugte, da de bedømte Ejnar Nielsens lynghonning.

 

Fredag den 24. september kårer Danmarks Biavlerforening med stolthed Ejnar Nielsen til danmarksmester i honning. Det sker ved et arrangement i forbindelse med Madens Folkemøde på Engestofte Gods på Lolland.

 

Honning er ikke bare honning

Hvis man virkelig smager efter, vil det hurtigt åbenbare sig, at honning ikke blot smager sødt, men rummer en verden af spændende smagsnuancer: måske finder man smagen af citrus, et strejf af rosiner eller måske valnød, malt eller endda bæragtige noter. Hvilke smagsnuancer man møder i honningglasset, afhænger helt af, hvilke blomster bierne har besøgt. Derfor er honning så mangfoldig.

Blomsterne, som bierne har hentet honningen fra, har desuden betydning for, om honningen er fast eller flydende, lys eller mørk. Også biavlerens håndværksmæssige kunnen har meget stor indflydelse på den færdige honning.

 

Danmarks bedste honning

Det er lykkedes Ejnar Nielsen, Ulfborg, at få alle disse faktorer til at gå op i en højere enhed. Hans honning er netop blevet kåret som den bedste honning i Danmark. I alt var der tilmeldt 72 honninger til dysten om at blive danmarksmester i honning. Og dommerne var ikke i tvivl. Ejnar Nielsens lynghonning er noget helt særligt.

 

»Dommerpanelet har valgt en lynghonning af en ekstraordinær høj kvalitet til danmarksmester for 2021. Honningens ravblonde farvetoner og karakteristisk tørre aromatiske duft af sensommerhede, harmonerer smukt med honningens perfekt smidige viskositet. Smagen af lyngblomster er markant og den folder sig nænsomt ud og glider nærmest umærkeligt over i den lange, krydrede og let syrlige eftersmag,« siger Zofuz Knudsen, som var hoveddommer.

 

Zofuz Knudsen er international honningdommer og har sammen med sin biavlermakker Lars Fischer tidligere selv vundet verdensmesterskabet i honning.

 

»Jeg er rigtig godt tilfreds med min lynghonning i år, og jeg indrømmer, at den er bedre end de lynghonninger jeg tidligere har lavet,« siger den nykårede danmarksmester.

Bierne har indsamlet lynghonningen fra hedearealerne omkring Ulfborg.

 

Gæsterne ved Madens Folkemøde har mulighed for selv at smage på Danmarks bedste honning.

 

Udsendt 24. september 2021

< TILBAGE