ARRANGEMENTER


27. marts 2023

ÅRHUS OG OMEGNS BIAVLERFORENING
Erfaringsaften – fremstilling af “biprodukter”

Vi skal fremstille bees wrap, læbepomade og måske andre "biprodukter". Vi står selv for undervisningen, så har du færdigheder på området og vil øse af din viden, skal du henvende dig til formanden.

LÆS MERE

27. marts 2023

GL. TØNDER AMTS B.F.
Kursus i Biavl for begyndere

Begynder mandag den 27. marts 2023, kl. 19-21. Sted: Landbrugsrådgivning Syd, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster. De første 4 mandage er der teoriundervisning. Derefter er der praktisk biavl i skolebigården til midt i september. Kontakt leder af skolebigård: Per Sørensen, mobil 27513555; E-mail: soerensensfristelser@gmail.com

LÆS MERE

27. marts 2023

RIBE & OMEGNS B.F.
Begynderkursus i biavl.

Kurset består af 4 teoriaftener og ca. 14 praktikaftener i skolebigården, hvor du lærer om biernes og honningens spændende verden. Undervejs er du med til at lave din egen bifamilie, som du passer under kyndig vejledning gennem sommeren og får med hjem, når kurset er slut. Tilmelding og betaling via bishoppen.dk

LÆS MERE

28. marts 2023

BIAVLERFORENINGEN SØNDERJYLLAND
Begynderkursus

Begynderkursus Kom helt tæt på et af verdens meget fascinerende væsner, Honningbien? Som ny biavler i Biavlerforeningen Sønderjylland, gør vi vort bedste for at klæde dig på, via en teoretisk og praktisk undervisning, vi starter op hvert forår.

LÆS MERE

28. marts 2023

SVENDBORG & OMEGNS B.F.
Begynderkursus

Svendborg og Omegns B.F. starter begynderkursus op tirsdag den 28. marts kl. 19.00 på Skårup skovmølle, Skårupøre Strandvej 47. Kurset er tilrettelagt med dels teori og dels praktik i skolebigården med 2 timer pr. gang hver 14. dag over 7 aftener.

LÆS MERE

28. marts 2023

GRINDSTED OG OMEGNS B.F.
Begynderkursus

I Grindsted og omegns biavlerforening er arrangørerne glade for at kunne byde interesserede velkomne til undervisning, samvær og erfaringsudveksling. Nedenstående og foreløbige program kan ændres alt efter deltagernes interesser og instruktørernes fleksibilitet.

LÆS MERE

29. marts 2023

HØJE-TAASTRUP BILAUG
Begynderkurset Andelsbigården

Høje-Taastrup Bilaugs begynderkursus Andelsbigården foregår hver onsdag fra sidst i marts til september. Kurset er et praktisk mentorforløb med et lille hold, hvor du får fingrene i biernes pasning med støtte og vejledning fra starten af. Teorien tager vi løbende, når sæson og situationen i bifamilierne gør det aktuelt. Læs mere om forløbet og tilmelding på bilaug.dk

LÆS MERE

30. marts 2023

LOLLAND-FALSTER B.F.
Biernes Anatomi

Undrer du dig også over at dronningen kan lægge op til 2000 æg på et døgn. Dette og meget andet omkring honningbien får du svar på i dette aftenskursus af Niels Hvenegaard. Foreningen er vært med kaffe og kage. Kurset er gratis og behøver ingen tilmelding.

LÆS MERE

31. marts 2023

LOLLAND-FALSTER B.F.
Cremekursus

På kurset laves der creme, salve, læbepomade, flydende sæbe og shampoo af biernes og naturens planter og urter. Alle på holdet får alle slags produkter med hjem. Husk madpakke. Vi serverer kaffe, the og kage. Pris: 275 kr. incl. materialer. Bindende tilmelding og betaling senest den 26. marts til Michelle Hansen på 41406226

LÆS MERE

01. april 2023

HERNING OG OMEGNS B.F.
Rengøringsdag

Klargøring af materiel, og området rengøres. Voks sættes i rammer mm. Morgenkaffe 9.30 og 12.30 serveres der gule ærter samt en lille stærk. De 2 observationsstader checkes så de bliver klar til indflytning. Gerne med tilmelding.

LÆS MERE

04. april 2023

HOLSTEBRO & OMEGNS B.F.
Fforedrag med Flemming Vejsnes

LÆS MERE

04. april 2023

BRANDE OG OMEGNS B.F.
“goddag” til bierne

Vi siger "goddag" til bierne (såfremt vejret tillader det). Tager en snak om, hvad er vores mål for denne sæson.

LÆS MERE

05. april 2023

MØN-LANGEBÆK B.F.
Begynderkursus

Møn-Langebæk Biavlerforenings begynderkursus i biavl 2023

LÆS MERE

11. april 2023

KØBENHAVNS AMTS B.F.
Begynderkursus i biavl 2023 – København

Begynderkursus for nye Biavlere 2023. Kurset består af en teoretisk del (4 tirsdag) og og efterfølgende praktisk undervisning i foreningens skolebigårde.

LÆS MERE

11. april 2023

HERNING OG OMEGNS B.F.
Begynderkursus

Velkomst og opstart. Præsentation af bestyrelse, undervisere, programmet mv. Lidt om bien, udvikling, anatomi, familien og bi-gården. programmet kan ses på vores hjemmeside: www.herningbien.dk

LÆS MERE

11. april 2023

SKJERN EGVAD B.F.
Begynderkursus

LÆS MERE

12. april 2023

FREDERICIA & OMEGNS B.F.
Begynderkursus

Det teoretiske begynderkursus holdes over følgende onsdage i 2023: 12., 19., 26. april og 3. maj.

LÆS MERE

12. april 2023

GL. TØNDER AMTS B.F.
Foredrag ved Per Kryger om Varroa og Varroasyge

Per Kryger vil fortælle om Varroa, som er årsag til mange bisygdomme. Sted: Landbrugsrådgivning Syd, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Tilmelding: Helle Kjeldsen. Mail: helle.vagn@jakobsen.mail.dk. Mobil: 24479459 Pris: 50 kr. for medlemmer og 75 kr. for ikke-medlemmer (Foredrag, kaffe/te og kage)

LÆS MERE

17. april 2023

HERNING OG OMEGNS B.F.
Vi begynder i skolebigården

Vi ser om bierne har overlevet vinteren og får skiftet bund.

LÆS MERE

17. april 2023

SVENDBORG & OMEGNS B.F.
Besøg hos Solens Hjerte

Bigårdsbesøg hos Zofuz Knudsen og Lars Fischer fra Solens Hjerte, vi skal bl.a. ud og se deres bigård der har været med til at give den honningen, som de har vundet internationale priser med. Der skal nok også komme nogle gode guldkorn om honningbehandling fra dem. Se årsprogrammet for samkørsel.

LÆS MERE

18. april 2023

Ærø BF
Begynderkursus i biavl

Ærø Biavlerforening starter begynderkursus i biavl den 18. april kl. 19. Det foregår på adressen Egehovedvej 9 i Marstal. Yderligere oplysninger og tilmelding på tlf. 20 49 04 32

LÆS MERE

18. april 2023

BRANDE OG OMEGNS B.F.
En “vinderhonning”

Hans Jørgen gjorde sig fortjent til 3., 2. og 1. præmie ved sidste års honningbedømmelse. Hans Jørgen kommer og giver gode tips og ideér til, hvordan en vinderhonning bliver lavet.

LÆS MERE

19. april 2023

KRONBORG VESTRE BIRKS B.F.
Bier og helse: Bigift, gelee royale, propolis – hvad kan det?

Vi inviterer til foredrag med Anja Dalhoff, filminstruktør. Hun har bl.a. lavet flere film om bier. Anja interesserer sig også for apiterapi som det foregår mange steder i verden, hvor der ofte er mere fokus på de helbredende egenskaber hos bierne og i biernes produkter: Propolis, Gelee royale, bigift, indånding af bidufte m.m. Kom og hør om de mere alternative muligheder med biernes produkter. Der bliver en kaffe-kagepause undervejs. Alle er velkomne.

LÆS MERE

22. april 2023

DANMARKS BIAVLERFORENING
Danmarks Biavlerforenings Generalforsamling

Danmarks Biavlerforening afholder generalforsamling lørdag den 22. april 2023 kl. 10.00 på Dalum Landbrugsskole.

LÆS MERE

22. april 2023

SVENDBORG & OMEGNS B.F.
Praktisk dag og åbning af skolebigården.

Vi åbner skolebigården og giver et kort indlæg om biavlen, der står for døren. Derefter praktisk arbejde i og omkring skolebigården. Medbring fornødent værktøj. Efterfølgende spiser vi sammen i foreningens lokaler, den medbragte madkurv - husk te og kaffe, foreningen er vært med øl/vand og en grillpølse.

LÆS MERE

23. april 2023

RIBE & OMEGNS B.F.
Kom og gi’ en hånd med forårsklargøring af skolebigården

Skolebigården skal pakkes ud af vinterhiet og gøres klar til den forestående sæson. Du kan bl.a. hjælpe med til: luge gruset, pudse vinduer, flytte dragterne tilbage til klubhuset mm. Men der kommer løbende flere opgaver. Der bliver IKKE arbejdet ved bierne denne dag. Tilmelding til frokost (kl.13). Send en sms til Christine (22825094) senest 20. april.

LÆS MERE

24. april 2023

HERNING OG OMEGNS B.F.
Vi ser på biernes udvikling og om der er sværmtendenser.

Måske skal der sættes magasiner på . Dronetavler isættes.

LÆS MERE

26. april 2023

KRONBORG VESTRE BIRKS B.F.
Skolebigården åbner

Vi åbner sæsonen med et kig til bierne hvis vejret tillader det. Ellers gør vi klar til begynderholdet ugen efter og ikke mindst får vi vendt vinteren og status på vores bier, udstyr m.m. En hyggelig i-gang-igen-aften. På gensyn. - Og vi fortsætter hver onsdag til 23. august.

LÆS MERE

30. april 2023

NORDDJURS BIAVLERFORENING
Åbning af skolebigården

Vi åbner skolebigården med hygge sammen med vores nærmeste. Der er fundet kagebagere til eftermiddagen, men du skal selv medbringe kaffe, krus og tallerken. I løbet af eftermiddagen afholder vi et amerikansk lotteri, hvor hovedgevinsterne er parrede dronninger, fra en af vores professionelle biavlere.

LÆS MERE

01. maj 2023

RIBE & OMEGNS B.F.
Standerhejsning

Vær med til at starte sæsonen i skolebigården med standerhejsning, hygge og bisnak. Der er salg af brugt biavlsmateriel, så kom med dit brugte biavlsudstyr, bøger og andet, som du vil sælge. Der er også lækre pølser på grillen.

LÆS MERE

02. maj 2023

SVENDBORG & OMEGNS B.F.
Driftsplan i bigårdsarbejdet

Korte aftenmøder i skolebigården, hvor vi først vil se bistaderne igennem og lave aktueller tiltag. Derefter vil vi prøve at finde forskellige emner og spørgsmål vi kan tage op. Driftplan og vidensdeling i skolebigården, vil fortsætte om tirsdag i lige uger.

LÆS MERE

02. maj 2023

BRANDE OG OMEGNS B.F.
Ser til bierne

Skal der udvides med tavler? Vi skærer dronetavle fra.

LÆS MERE

09. maj 2023

HOLSTEBRO & OMEGNS B.F.
Vi skal i bigården første gang.

LÆS MERE

10. maj 2023

SVENDBORG & OMEGNS B.F.
Bigårdsbesøg ved Vibeke Enrum

Bigårdsbesøg ved Vibeke Enrum hvor vi skal se på det igangværende forårstrækket og hvad det giver af honning og om den er klar at blive slynget. Vi skal også høre lidt lokal historie om dengang Ellerup have egen skole, 2 købmænd, en slagter og håndværker.

LÆS MERE

16. maj 2023

BRANDE OG OMEGNS B.F.
Ser til bierne

Skærer dronetavle fra. Hvilke trækkilder er der pt. og hvilke af dem foretrækker bierne.

LÆS MERE

16. maj 2023

SVENDBORG & OMEGNS B.F.
Bigårdsbesøg på Løjtved gods

Besøg på Løjtved gods hvor Bo Petersen har stader stående på vinterraps. På dette tidspunkt skulle blomstringen gerne være på sit højeste og vi se hvad der er hentet ind af honning på nuværende tidspunkt. Vi vil komme ind på udbyttet man før i tiden havde på vårraps, i forhold til den  selvbestøvende vinterrapsen vi er på nu. Der vil også blive lavet en aflægger som sværmhindring, i håb om at man kan beholde bierne hjemme. Når rapsen er afblomstret og honningen taget fra, bliver staderne flyttet for at blive gjort klar til træk på heden efter Klokkelyng og Lyng, jeg vil vise hvordan jeg klargøre stader til det. Kørselvejledning blive udsendt sendt i mail med påmindelse om arrangementet eller ring til Bo Petersen 2787 2002

LÆS MERE

23. maj 2023

HOLSTEBRO & OMEGNS B.F.
Vi skal i bigården.

LÆS MERE

30. maj 2023

BRANDE OG OMEGNS B.F.
Ser til bierne

Skærer dronetavle fra og vurderer midetrykket. Bliver der samlet honning?

LÆS MERE

03. juni 2023

BRANDE OG OMEGNS B.F.
Maylos bier og Maylo

nærmere indbydelse kommer

LÆS MERE

06. juni 2023

HOLSTEBRO & OMEGNS B.F.
Vi laver aflægger i skolebigården.

LÆS MERE

13. juni 2023

BRANDE OG OMEGNS B.F.
Ser til bierne

Skal der udvides? Udskæring af dronetavle. Tester om der er mider. Laver evt. småfamilier. Skal der mon slynges honning?

LÆS MERE

24. juni 2023

DANMARKS BIAVLERFORENING
Honning og jordbærdag 2023

Se arrangementer på vi-elsker-honning.dk

LÆS MERE

24. juni 2023

LANGELANDS B.F.
Honning Jordbærdag og Markedsdag

Langelands Biavlerforening afholder Honning Jordbærdag og samtidig markedsdag

LÆS MERE

27. juni 2023

HOLSTEBRO & OMEGNS B.F.
Vi ser til om aflæggerne er kommet godt igang

LÆS MERE

27. juni 2023

BRANDE OG OMEGNS B.F.
Tænder for Grillen

Efter en pølse fra grillen siger vi god sommer - vi ses i august

LÆS MERE

15. august 2023

HOLSTEBRO & OMEGNS B.F.
Gril og Hyggeaften

LÆS MERE

26. september 2023

HOLSTEBRO & OMEGNS B.F.
En aften, sommeren der gik

LÆS MERE

10. oktober 2023

HOLSTEBRO & OMEGNS B.F.
Generalforsamling.

LÆS MERE

01. november 2023

FREDERICIA & OMEGNS B.F.
Generalforsamling 2023

Generalforsamling. Nærmere tilgår medlemmerne på mail.

LÆS MERE

21. november 2023

HOLSTEBRO & OMEGNS B.F.
Årsafslutning

LÆS MERE

09. december 2023

HOLSTEBRO & OMEGNS B.F.
Udlevering af oxalsyre.

LÆS MERE