FLYDENDE HONNING

Flydende honning bliver mere og mere efterspurgt hos forbrugeren. Det enten fordi forbrugeren har oplevet det på en ferietur til syden og dermed forbinder gode oplevelser hermed eller fordi forbrugeren synes, at det er praktisk i madlavningen. Og sidst men ikke mindst, så smager flydende honning rigtig godt.

HONNING1

Så hvorfor tilbyder vi ikke det til vores kunder. Vi er alle enige om at nyslynget honning har en unik smag, men vi kan være nervøse for at honningen begynder at krystallisere.

Jeg har gennem flere år leveret nyslynget honning til min lokale jordbæravler. Jordbærsæsonen er kort og holdbarheden for jordbær er kort. Det samme gælder for nyslynget honning. Derfor går disse to produkter så godt i spænd sammen.

HONNING2

Når honningen er taget fra og slynget og sier jeg den to gange, hvoraf den sidste sining sker igennem en meget fin finsi. Honningen kommes på 225 grams glas, og selvfølgelig med Danmarks Biavlerforenings etiket på. På den måde holder rapshonningen sig fint flydende i op til 14 dage og ofte længere. Jeg anbefaler selvfølgelig at honningen opbevares ved stuetemperatur. Skulle det gå galt for forbrugeren at honningen krystalliserer, anbefaler jeg en smeltning i et vandbad.

Når vi høster honning 2. gang og der ikke er nektar fra korsblomstrede planter i, har vi i mange tilfælde set at honningen forbliver flydende i flere måneder.

Så lad os gribe chancen og lad os tage del i salget af flydende honning.

Danmarks Biavlerforening arrangerer årligt en Honning&Jordbærdag, som er den oplagte mulighed for at markedsføre den flydende, nyslyngede honning. Der er intet som jordbær med honning på.

Flemming Vejsnæs