Arrangementer


05. december 2022

HERNING OG OMEGNS B.F.
Årsafslutning

Årsafslutning med gløgg og æbleskiver og underholdning. (husk pakke til pakkespil til en pris af max. kr. 25.00) Gerne med tilmelding.

LÆS MERE

06. december 2022

KØBENHAVNS AMTS B.F.
Julemøde

Vi afholder vores traditionelle julemøde, hvor vi smager på honning og i det hele taget har en hyggelig aften i hinandens selskab. Medbring et glas af din bedste honning fra den forgangne sæson og få smagen bedømt af dine kollegaer ud i biavlen. Vi smager i kategorierne, fast og flydende. Medbring gerne kaffe og kage til pausen. Tilmelding er ikke nødvendig. Parkering kan købes via EuroPark.

LÆS MERE

10. december 2022

HERNING OG OMEGNS B.F.
Varoa behandling

Vi varoa behandler vore bier med Oxalsyre. ( Oxal blanding kan købes til privat brug)

LÆS MERE

10. december 2022

HOLSTEBRO & OMEGNS B.F.
Oxalsyreudlevering

der udleveres oxalsyre til medlemmerne medbring egnet emballage. Der serveres kaffe og rundstykker

LÆS MERE

10. december 2022

LEMVIG B.F.
Lemvig og Omegns B.F.

Lemvig og Omegns B.F. Vi mødes i skolebigården lørdag den 10. december kl. 10, hvor vi behandler bierne med oxalsyre og derefter er der gløgg og æbleskiver til de fremmødte. PBV Bente Haunstrup

LÆS MERE

10. december 2022

MIDTSJÆLLANDS B.F.
Oxalsyre, gløgg og hjemmebagte æbleskiver

Midtsjællands Biavlerforening inviterer til oxalsyre og gløgg og æbleskiver

LÆS MERE

27. december 2022

KOLDING OG OMEGNS B.F.
Oxal syre dag

Kolding & Omegns Biavlerforening inviterer til Oxalsyre behandling dag, gløgg og æbleskiver. Arrangementet er gratis for medlemmerne.

LÆS MERE

07. januar 2023

BRANDE OG OMEGNS B.F.
Nytårskur + oxalsyrebehandling

Vi mødes for at oxalsyrebehandle bierne (mulighed for at få noget blandet oxalsyre med hjem til dine egne familier - husk at med glas til det). Samtidig får vi en god snak over under en nytårskur.

LÆS MERE

10. januar 2023

KØBENHAVNS AMTS B.F.
Honninganalyse

Danmarks Biavlerforening har etableret et mini laboratorium. Konsulent Ole Kilpinen kommer og fortæller om honninganalyse, hvordan de udføres og hvad vi kan bruge dem til. Medbring gerne kaffe og kage til pausen. Tilmelding ikke nødvendig. Parkering kan købes via. EuroPark.

LÆS MERE

16. januar 2023

GL. TØNDER AMTS B.F.
Foredrag ved Peter Sjøgren

Peter Sjøgren vil fortælle om sin økologiske biavl. Han er bigårdsmester I Hørsholm BF. Han producerer honning, bi-pollen, propolis og jomfruvoks og leverer til kendte restauranter. Desuden producerer han en honningpresse, som sælges over hele verden. Tilmelding er ikke nødvendig, men af hensyn til traktementet må man gerne give en melding til Helle Kjeldsen, Mobil 2447 9459 eller Mail: helle.vagn@jakobsen.mail.dk

LÆS MERE

26. januar 2023

VINDINGE HERREDS B.F.
Hvordan udvikler jeg min biavl? Fra begynder til meget mere.

Flemming Vejsnæs vil fortælle om sin udvikling fra en ustruktureret nybegynder til en biavler med styr på tingene. Arrangeret af Vestfyns Biavlerforening.

LÆS MERE

26. januar 2023

VESTFYNS B.F.
Flemming Vejsnæs: Hvordan udvikler jeg min biavl? Fra begynder til meget mere

Flemming vil fortælle om hvordan man som biavler skal sætte sig nogle mål og drømme

LÆS MERE

31. januar 2023

FLAKKEBJERG HERREDS B.F.
Generalforsamling 2023

Flakkebjerg Herreds BF afholder generalforsamling 2023 tirsdag den 31. januar 2023 kl. 19:00 på Ll. Næstved skole, afd. Sandved, Grønbrovej 1A, 4262 Sandved Dagsorden i følge vedtægterne. Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen.

LÆS MERE

02. februar 2023

MIDTSJÆLLANDS B.F.
Generalforsamling

Generalforsamling den 2. februar 2023 Slaglille-Bjernede Skole kl. 19.00. Dagsorden ifølge vedtægterne §5.

LÆS MERE

02. februar 2023

KALØVIG-EGNENS B.F.
Levevilkår for honningbier i Danmark

Fællesmøde med Randers og Norddjurs Biavlerforeninger hvor vi får besøg af Yoko Luise Dupont, som vil gøre os meget klogere på hvilke vilkår vores honningbier har i dagens Danmark. Tilmelding senest 26. januar 2023. Pris kr. 50,- inkl. kaffe og kage

LÆS MERE

04. februar 2023

RIBE & OMEGNS B.F.
Aktiv regional kursusdag 2023

Sammen med Danmarks biavlerforening og naboforeninger holder vi en regional kursusdag med dygtige gæstelærere. 3 sideløbende workshops Du melder dig til en workshop og følger og fordyber dig i den på hele kursusdagen: Workshop 1. Mjød. Workshop 2. Creme. Workshop 3. Sensorik. Tilmelding via www.bishoppen.dk

LÆS MERE

06. februar 2023

VINDINGE HERREDS B.F.
Film: Honningland

Dokumentarfilmen foregår i Makedonien og handler om en biavler og hans bier.

LÆS MERE

06. februar 2023

VESTFYNS B.F.
Film: Honningland

Dokumentarfilmen 'Honningland' foregår i Makedonien og handler om Hatidze, som hver dag spadserer op ad bjergsiden for at se til sine bistader. En dag flytter en nomadefamilie ind ved siden af, og Hatidzes fredfyldte paradis forandres for altid. Se mere under Østfyns Biavlerforening

LÆS MERE

08. februar 2023

ÅRHUS OG OMEGNS BIAVLERFORENING
Generalforsamling

Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag som ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal sendes skriftligt til formanden. Mvh. Bestyrelsen

LÆS MERE

20. februar 2023

ÅRHUS OG OMEGNS BIAVLERFORENING
Dronningekendskab

Vi starter med at få lidt til maven og ganen. Herefter vil dronningeavler Kristian Møller dele ud af sine mange års erfaringer med dronningeavl og give os gode råd om kendskab og behandling af dronninger.

LÆS MERE

22. februar 2023

LOLLAND-FALSTER B.F.
Generalforsamling

Lolland-Falster BF indbyder til ordinær generalforsamling onsdag den 22 . februar kl 19.00 på Guldborgland Skole, Guldborgvej 228, 4862 Guldborg. Dagsorden ifølge vedtægterne. Eventuelle forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være formanden i hænde senest den 8. februar. Foreningen er vært med smørrebrød kl. 18.00. Medbring din bedste honning, da vi ved blindsmagning, slutter aftenen af med at kåre Lolland-Falsters bedste honning 2022.

LÆS MERE

23. februar 2023


Begynderkursus 2023

Har du et ønske om at blive biavler bør du deltage i vores kursus for nye biavlere. Kurset består af 4 teoriaftener og herefter tilbyder vi kursisterne en mentorordning.

LÆS MERE

23. februar 2023

KALØVIG-EGNENS B.F.
Begynderkursus 2023

Har du et ønske om at blive biavler bør du deltage i vores kursus for nye biavlere. Kurset består af 4 teoriaftener og herefter tilbyder vi kursisterne en mentorordning.

LÆS MERE

25. februar 2023

VINDINGE HERREDS B.F.
Apiterapi

Anja Dalhoff og Peter Sjøgren vil fortælle om honning og hvordan den kan bruges medicinsk propolis og om dens biologiske og antimikrobielle effekt pollen - det daglige kosttilbud bigift - hvorfor den er så effektiv og hvilke lidelser den kan helbrede. Arrangeret af Nordfyns Biavlerforening

LÆS MERE

25. februar 2023

VESTFYNS B.F.
Anja Dalhoff og Peter Sjøgren: Apiterapi

Anja har gennem de sidste par år arbejdet med filmen “Bier kan helbrede”, som handler om apiterapi. Anja samarbejder med Peter Sjøgren, der er økologisk producent af honning samt pollen-propolis-produkter mm. Se mere under Nordfyns Biavlerforening

LÆS MERE

28. februar 2023

KØBENHAVNS AMTS B.F.
Sæbe, cremer og salver

Lotte Skovdal kommer og fortæller om hvordan vi kan bruge voks og andre biprodukter til selv at lave sæbe, creme og salve. Medbring gerne kaffe og kage til pausen. Der behøves ikke tilmelding. Parkering kan købes via. EuroPark.

LÆS MERE

01. marts 2023

ODDER & OMEGNS B.F.
Begynderkursus i biavl

Lær om bier og biavl på et intensivt forløb over fire aftener i marts + praktikforløb i april-juni. Underviserne på kurset er Poul H. Jensen og Peter Bartholdy, begge aktive i foreningens skolebigård. Vi giver dig så meget viden om biavl, at du vil føle dig tryg ved at tage stilling til, om det er noget for dig at starte med bier derhjemme i haven i forlængelse af kurset. Se meget mere på www.odderbiavlerforening.dk .

LÆS MERE

06. marts 2023

MIDTSJÆLLANDS B.F.
Begynderkursus

Begynderkursus i biavl Kurset starter med 5-6 undervisningsaftener i marts/april i Foreningshuset og efterfølges af praktisk undervisning på torsdageaftener fra slutningen af april til midt i september i foreningens skolebigård, der ligger i nærheden af Bjernede. På begynderkurserne lærer du blandt andet om: - Biernes liv Årets gang i bigården - Materialerne som du skal anvende - Honningproduktion - Og meget mere… Prisen for forløbet er 600 kr, der indbetales direkte til Midtsjællands Biavlerforening og forudsætter medlemskab af Danmarks Biavlerforening, herunder vores lokalforening. De tilmeldte får direkte besked om, hvordan og hvornår betalingen skal være foretaget samt flere detaljer om kurset. Send en mail til: Eskild Urhøj på eskild.urhoj@gmail.com eller ring på mobil 27470311 og få en snak om kurset.

LÆS MERE

06. marts 2023

ÅRHUS OG OMEGNS BIAVLERFORENING
Begynderkursus

Kunne du tænke dig at få en stor naturoplevelse? Vil du komme tæt på dronningens rige? Har du lyst til at smage din helt egen honning? Så skal du være biavler! På begynderkurset lærer du alt om årets gang i bistadet. Hvordan dit samarbejde med bierne skal foregå, og hvordan du høster din egen honning. Du får at vide hvilke materialer der skal bruges og hvordan du holder dine bier glade, sunde og raske. Gennem kursets seks teoridele i løbet af den mørke vintertid bliver du klar til at passe en bifamilie når bierne vågner fra deres vinterhi i løbet af foråret. I foreningens Skolebigård kan du, som medlem af vores lokale biavlerforening, få mulighed for at hjælpe til med pasningen af vores bifamilier under kyndig vejledning fra vores erfarne biavlere. Vi opretter et hold både på mandage og tirsdage Yderligere information på https://www.aarhusbiavl.dk Tilmelding til kurset på https://www.fo.dk/soegning?q=Biavl#!/

LÆS MERE

06. marts 2023

ÅRHUS OG OMEGNS BIAVLERFORENING
Erfaringsaften om honningbehandling

Vi skal udveksle erfaringer på honningbehandling og forhåbentlig komme hjem med ny brugbar viden.

LÆS MERE

14. marts 2023

VINDINGE HERREDS B.F.
Alt det som den nye biavler skal tænke på i den kommende sæson – og lidt til.

emnerne vil være: De første observationer på flyvebrættet; tegn på at bifamilien har klaret vinteren og har det godt; tilsætning af magasiner, og det første gennemsyn af bifamilien; tegn på problemer og tegn på at bifamilien har det godt; tilsætning af varroatavle, sværmceller, aflægger etc.

LÆS MERE

14. marts 2023

VESTFYNS B.F.
Anders Peter Blæsild: Alt det som den nye biavler skal tænke på i den kommende sæson – og lidt til

Vi skal ved foredraget høre om månederne marts, april, maj og juni, og hvad der i hver af disse måneder er værd at huske for den nye biavler. Mere erfarne biavlere kan sikkert også tage noget med hjem fra foredraget. Se mere under Vindinge Herreds Biavlerforening

LÆS MERE

15. marts 2023

SALLING FJENDS B.F.
Begynderkursus 2023

Opstart på årets teoretiske del. Der fortsættes i alt 5 gange med teori og derefter 10 gange praktik i skolebigården. Teorien fortsætter 22. marts, 29. marts og 12. april og 19. april. Pris: kr 800,- inkl. en bifamilie man selv er med til at opstarte på kurset. Max 18 deltagere.

LÆS MERE

23. marts 2023

VESTFYNS B.F.
Kursus for nye biavlere

Lær om biernes liv, biavl og om hvordan man kommer i gang som biavler.

LÆS MERE

25. marts 2023

VINDINGE HERREDS B.F.
Mad med honning og pollen

Katrine Klinken vil guide os igennem en dag med opskrift - udveksling og smagsprøver på retter med honning.

LÆS MERE

25. marts 2023

VESTFYNS B.F.
Katrine Klinken: Mad med honning og pollen

På denne workshop skal vi høre Katrine fortælle om sin passion for mad, honning og madlavning med honning og pollen. Vi skal se på opskrifter udveksle erfaringer og smage på mad med pollen og honnin.

LÆS MERE

27. marts 2023

ÅRHUS OG OMEGNS BIAVLERFORENING
Erfaringsaften – fremstilling af “biprodukter”

Vi skal fremstille bees wrap, læbepomade og måske andre "biprodukter". Vi står selv for undervisningen, så har du færdigheder på området og vil øse af din viden, skal du henvende dig til formanden.

LÆS MERE

05. december 2022

BIAVLERFORENINGEN SØNDERJYLLAND
Begynderkursus

Biavlerforeningen Sønderjylland afholder igen i år begynderkursus

LÆS MERE