Bidrag med din erfaring

27. november 2023

I perioden 2023 – 2026 gennemføres med støtte fra EU projektet B-THENET, som på tværs af flere europæiske lande sammenholdes den praksis man har for biavl i de forskellige lande. B-THENET-projektet sigter mod at modernisere og udvikle biavl i Europa. Projektet tager udgangspunkt i biavleren og du kan lige nu kan du bidrage med din erfaring, sammen med biavlere fra andre lande.

I foråret blev den første undersøgelse med fokus på biavlsmetoder lanceret. Denne undersøgelse omfattede valg af bigårdsplacering, etablering af bistader samt fokus på varroamiden og biosikkerhed. Du kan se resultatet af denne undersøgelse her.

Nu lanceres den næste undersøgelse, der har fokus på behandling af bifamilierne og ondartet bipest. Ved at indsamle svar fra mange biavlere i Europa finder vi frem til de bedste metoder der anvendes til at drive biavl.

Du kan deltage i undersøgelsen frem til 15. december ved at klikke her.

Du kan finde mere information om B-THENET-projektet på www.bthenet.eu.

Hvis du ønsker at blive en del af B-THENET-netværket, få information og hold dig opdateret om kommende aktiviteter, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Danmarks Biavlerforening er involveret i B-THENET-projektet, som skaber det første tematiske netværk for biavlere i Europa.