Deltag i Mjødens Dag den 29. september 2018

21. august 2018

Danmarks Biavlerforening og mjødbryggeriet Snoremark har taget initiativ til at fejre Mjødens Dag på Mikkels Dag. Indtil for et par hundrede år siden var det nemlig overalt i de nordiske lande en tradition at høsten skulle fejres med at der blev skålet i mjød og spist kommenskringler netop på Mikkelsdag. Med de mange nye spændende mjødbryggerier, der de senere år har set dagens lys, samt den stigende interesse for mjød, så er det på tide at genoptage den gamle tradition.

Lørdag den 29. september kl. 10.00 – 18.00
på Snoremark, Gundsølillevej 52, Tågerup, 4000 Roskilde

 

Køb din billet og besøg Mjødens Dag:
Som besøgende kan du se de mange udstillinger, hvor der foruden smagsprøver også er foredrag med tips og inspiration til at brygge sin egen mjød, hvordan man kommer i gang med biavl og honningproduktion. Der bliver også foredrag om mjødens betydning gennem historisk tid og de mytologiske beretninger om mjød. Kort sagt et samlingssted for alle der har interesse for at nyde eller brygge mjød, eller blot er nysgerrig efter at stifte bekendtskab med mjødens spændende verden. Køb dine billetter til Mjødens Dag før 20. september og deltag i lodtrækning af 10 x 2 flasker mjød efter eget valg blandt salgsboderne. Pris kr. 100,-.

Køb dine billetter og deltag i lodtrækning her.

 

Tilmeld din mjød til smagsbedømmelse:
Alle hobbybryggere og mjødproducenter kan tilmelde deres mjød til bedømmelse. Alle kan tilmelde mjød til dommervurderingen. Du får en skriftlig vurdering af din mjøds smagskvaliteter og mjøden vurderes på en fælles pointskala. Pris kr. 200,- ekskl. moms. (Husk at købe særskilt billet til dagen, hvis du ikke har en stand).

Tilmeld din mjød til smagsbedømmelse her.

 

Tilmeld en stand til Mjødens Dag
Er du mjødproducent eller forhandler af mjødrelaterede varer, kan du deltage med en stand på Mjødens Dag. Din mjød skal være brygget på lokal honning, det vil som minimum sige fra det land, du er hjemmehørende i. Alkoholen i din mjød skal primært være dannet på baggrund af en gæring af honning. Hvis du vil sælge mjød på Mjødens Dag, skal du have myndighedsgodkendelse til at producere og sælge mjød. Pris: kr. 1000,- ekskl. moms + donation af 6 flasker mjød til markedsføringsaktiviteter. (Du får 5 fribilletter til uddeling blandt fagprofessionelle).

Tilmeld stand til Mjødens Dag her.

 


Der bliver rig mulighed for at smage og
udforske mjødens verden, når der afholdes
Mjødens Dag den 29. september.

 

Læs mere om Mjødens Dag på: www.mjødensdag.dk.


Skrevet af: Rune Havgaard Sørensen