Dødsfald: Philip Mc.Cabe, Præsident for Apimondia

21. oktober 2018

Philip Mc.Cabe, Præsident for biavlernes verdensorganisation Apimondia døde lørdag morgen i sit hjem i Irland efter i en periode at være ramt af sygdom.

Philip var en god ven af mange danske biavlere. Hans store viden, humor og sang bidrog til udbyttet af den legendariske sommerskole i Gormanston, der hvert år samler et stort antal irske biavlere, og en trofast skare udenlandske. Philip skabte liv og fremgang for de Irske biavlere og for den irske Biavlerforening.

For Apimondia har Philips indsats været præget af entusiasme, gå på mod og evne til at skabe teamwork. Han deltog i kongressen i Ljubljana i 2003 med en gruppe irske biavlere med det formål at vinde kongressen til Dublin i 2005. Takket være Philips evner som teamleder lykkedes i det i første forsøg.

Philip var derefter i en årrække tilknyttet bestyrelsen i Apimondia som særlig sagkyndig og løste mange opgaver, inden han i 2015 blev valgt til præsident for organisationen. Mange danske biavlere har på kongresserne oplevet den smittende energi og gå på mod, som prægede Philips virke. Phillip besøgte Danmark i efteråret 2017 i forbindelse med besigtigelse af København som mulig destination for verdenskongressen Apimondia.

Med Philips bortgang har vi mistet en stærk præsident for Apimondia. Vi har mistet en person, som trods vanskelige opgaver bevarede et smittende humør, og vi har mistet en god ven.

Fra verdenskongressen i Dublin
i 2005 hvor Philip til afslutningen
var iført fuld irsk officersuniform
med hund.

 


Skrevet af: Asger Søgaard Jørgensen