Få din honning bedømt ved International Food Contest

12. oktober 2018

Side om side med landets fineste fødevarer kan din honning blive vurderet og bedømt. Det sker når Danmarks Biavlerforening igen i år deltager ved International FOOD Contest i Herning.

På International FOOD Contest, som i år finder sted den 13. – 15. november bedømmes og udstilles mejeriprodukter, øl, vin, fiskeprodukter og mange andre fødevarer. Gennem de senere år er honning også blevet en fast del af udstillingen, og flere biavlere har modtaget præmier for deres gode honninger.

Således er dansk honning også blevet synliggjort overfor messens mange besøgende, der omfatter alt fra kinesere til køkkenchefer. Alle de deltagende honninger bliver nemlig efter bedømmelsen udstillet, med mulighed for at de mange besøgende kan smage på produkterne.

De deltagende honninger kvalitetsvurderes af et dommerpanel bestående af dommere fra Danmarks Biavlerforening og dommere fra fødevarebranchen. Dette medfører naturligvis at de bedste honninger kan tildeles ærespræmie, guld-, sølv- og bronzediplomer. De præmierede biavlere kan efterfølgende anvende præmieringen i forbindelse med markedsføring af deres produkter.

Bedømmelsen

De deltagende honninger bliver bedømt ud fra: ydre fremtoning, honningens egenskaber og smag.

For hver parameter gives der point. Samtidig skriver dommerne enkelte bemærkninger, som efterfølgende bliver sendt til biavleren. Dommerne lægger i bedømmelsen særligt vægt på produktets kvalitet, varen skal således teknisk set være i orden. Endvidere fokuserer dommerne på honningens særlige egenskaber, som fremhæver den i forhold til andre honninger.

Det er muligt at tilmelde honninger i kategorierne ”Rørt honning”, ”Flydende honning”, ”Sortshonning” (herunder lynghonning) og ”Blandingshonning” (honninger tilsat smag, f.eks. vanilje, kakao, citrus). Såfremt der ikke tilmeldes minimum 5 honninger i en kategori, vil de tilmeldte honninger indgå i en af de øvrige kategorier, men stadig blive vurderet som sin egen type.

Tilmelding

Prisen for at deltage er kr. 600,- for første tilmeldte honning, kr. 400,- for honning nummer to, og kr. 300,- for efterfølgende honninger. Betaling og tilmelding sker i forbindelse med tilmelding senest den 29. oktober på www.bishoppen.dk

Efter tilmelding skal du indlevere fire glas honning á 450 gram, eller en samlet mængde svarende til minimum 1 kg. hvis der anvendes mindre emballage. Honningen skal være i din sædvanlige salgsemballage og mærket korrekt. Produkterne sendes til eller indleveres til Danmarks Biavlerforening, Fulbyvej 15, 4180 Sorø, senest den 1. november.

 

 


Skrevet af: Rune Havgaard Sørensen