FØDEVARESTYRELSENS INDGRIBEN ER VIGTIG

16. februar 2016

Ekstrabladet bringer i dagens avis en historie om honningforfalskning, hvor firmaet Scandic Food angiveligt til nogle butikskæder har leveret kinesisk honning, der er tilsat sukker. Danmarks Biavlerforening finder det af største vigtighed, at der gribes ind overfor honningforfalskning.

Fødevarestyrelsen har ifølge kontrolrapporten sendt fem honninger til analyse på EU-kommissionens akkrediterede og anerkendte ekspert-laboratorium i Frankrig, som konstaterede at fire ud af fem honninger indeholdt sukker. Alle fire honninger, som indeholdt sukker, stammede fra Kina.

Danmarks Biavlerforening finder Fødevarestyrelsens arbejde meget vigtigt. Det er af største vigtighed, at forbrugerne kan regne med den vare de køber og at honning er den rene vare uden tilsætning af sukker. Flere lande rundt om i verden forholder sig meget kritisk overfor kinesisk honning, da der har været flere tilfælde, hvor kvaliteten ikke har været i orden.

”Vi kan ikke acceptere, at udenlandske producenter bryder en af branchens mest elementære love. Det er af største vigtighed, at der gribes ind i sådanne situationer og sagen viser, at systemet fungerer, og at Fødevarestyrelsen griber ind i sådanne situationer,” siger sekretariatsleder i Danmarks Biavlerforening Rune Havgaard Sørensen.

Reglerne for honning fremgår af Honningbekendtgørelsen. Her står det ganske klart: ”Honning må ikke tilsættes fødevareingredienser, herunder tilsætningsstoffer til fødevarer, ligesom andre tilsætninger end honning er forbudt, hvis produktet markedsføres som honning eller anvendes i et produkt, der er bestemt til konsum.”


Skrevet af: Danmarks Biavlerforening