I dag er det Danmarks Biavlerforenings fødselsdag – HURRA – HURRA – HURRA

05. juli 2016

Netop i dag – tirsdag den 5. juli 2016 – er det 150 år siden, at Danmarks Biavlerforening blev stiftet. Dengang havde man bier i halmkuber, og biavlerne måtte slå bierne ihjel, inden de kunne høste honningen. Foreningens første og vigtigste formål var derfor at indføre et nyt system, med biavl på flytbare vokstavler i bihuse, så honningen kunne høstes uden at skade bierne. Et formål, der for længst er indfriet – alligevel er biernes ve og vel stadig i højsæde.

Foreningens jubilæum blev fejret ved et stort arrangement i weekenden, hvor næste 3000 biavlere og andre interesserede lagde vejen forbi. Arrangementet fandt sted i Ringe på Midtfyn, blandt andet af den årsag, at foreningens stifter kom fra Fyn. Arrangementet bød på torveaktiviteter, konference, optræden, konkurrencer, børneaktiviteter og selvfølgelig en fest, hvor hele menuen havde honning som tema. Du kan se billeder fra arrangementet herunder.

hvenegaard

marmelade

tom

viggo2

Danmarks Biavlerforening har bl.a. modtaget lykønskning fra Apimondia, der er international paraplyorganisation for nationale biavlsorganisationer. Det fremhæves af organisationens irske præsident Philip McCabe, at stifterne af Danmarks Biavlerforening var særdeles fremsynede og formåede at stifte en national organisation i Danmark mere end 30 år før der blev stiftet en organisation på international plan. Du kan læse hele lykønskningen fra Apimondia her.