Kom på markvandring hos økologiske landmænd

07. september 2017

I samarbejde med konsulentfirmaet Økologisk Vkst, tilbyder vi markvandringer hos to økologiske landmænd, hvor der er mulighed for at se eksempler på tiltag, der forbedrer fødegrundlaget for bier, og få en snak om hvordan landmand og biavler kan samarbejde om at forbedre forholdene for begge. Vi tager også en snak om muligheden for at producere økologisk honning.

19. september kl. 15.00 hos Elke Lorenzen, Lundsgårde, som er økologisk mælkeproducent siden 1991. Hun har 200 køer på 200 ha. Markplanen indeholder, korn, kløvergræs og bælgsæd. Da Elke selv har bier, bliver der sået blomsterblandinger på bedriften. Elke har selv tanker omkring forbedre af udbuddet af nektar og pollenkilder uden for marken, fordi der skal være et grundlag for bierne selv når markplanen bliver ændret. Adressen er Ellehusvej 2, Lundsgårde, 6240 Løgumkloster.

20. september kl. 17.00 hos Torben Mathiesen, Jennelgaard, som har en planteavlsbedrift på Falster. Bedriften har været økologisk siden 1998. Markplanen indeholder, havre, konsumærter, purløg til frø, efterafgrøder, rug, spinatfrø og vinterraps. Med andre ord masser af arealer hvor bierne kan finde pollen og nektar. Desuden har de en æbleplantage som nabo. OBS Ny adresse: Sønder Alslev Strandvej 19, 4800 Nykøbing Falster.

Der er ingen tilmelding, så man kan bare møde op på adressen på det angivne tidspunkt. Er der spørgsmål til arrangementet, kontakt konsulent Ole Kilpinen på olek@biavl.dk.


Skrevet af: Ole Kilpinen