OPSKRIFTSKONKURRENCE: Sådan bruger jeg biernes produkter i køkkenet

18. september 2020

Biernes produkter er fantastiske og kan give ypperlige oplevelser, når de anvendes i madlavningen. Det er mange biavlere naturligvis bevidste om og de anvender flittigt biernes produkter – ikke kun honning, men naturligvis også pollen og måske endda bi-yngel. Danskerne er i mindre grad bevidste om de gode egenskaber biernes produkter har i køkkenet, og derfor er det vigtigt at kunne fortælle om, hvordan og hvorfor disse skal spille en hovedrolle i køkkenet – og hvem er bedre til at kunne hjælpe til med det, end netop biavlerne. Derfor efterlyser vi dine opskrifter på, hvordan biernes produkter spiller en hovedrolle i dit køkken.

Sådan deltager du

Send os dine bedste opskrifter på, hvordan du bruger biernes produkter i køkkenet. For at kunne deltage i konkurrencen, skal du selv have lavet opskriften (du er meget velkommen til at vedlægge billeder, men det er ikke et krav). Send dit bidrag til dansk@biavl.dk senest den 30. september. Der udtrækkes tre vindere, som offentliggøres i Tidsskrift for Biavl nr. 10.

Præmie

Der udtrækkes tre vindere, som alle får tilsendt bøgerne Beehive Alchemy – Projects and Recipes using Honey, Beeswax, Propolis, and Pollen skrevet af Petra Ahnert, samt Karin Gutfels bog Smagen af honning. Begge bøger er fremragende og kan give dig yderligere inspiration til at eksperimentere med biernes produkter.

Med din deltagelse i konkurrencen giver du samtidig tilladelse til, at Danmarks Biavlerforening må bruge dine opskrifter og eventuelle billeder i foreningens kommunikation (trykte, elektroniske og sociale medier). Bruger vi dine opskrifter og billeder, vil vi naturligvis angive dig som ophavsmand.