Mens du så fodbold – var der spændende foredrag på www.biavlswebinar.dk

11. juli 2018

Vi har i Danmark Biavlerforening prøvet noget nyt, nemlig lavet online weBInar med spædende international foredragsholdere. Internettet er smart. Foredragsholder star i egen stue og holder foredraget, mens du kan følge med online. Og hvis du så så fodbold, kan du se det når det passer dig. På din PC eller på din mobil for den sagsskyld.

Vi har lave en weBInar kanal, som vi straks har omdøbt til www.biavlsweBInar.dk. Her finder du vores besøg i skolebigården I Sønderjylland, sammen med Klaus Langschwager, eller vores internationale weBInar.

Ved dette første sommer weBInar havde vi besøg af

Martin Gabel, Tyskland, som på mest spænende vis førte os ind I hemmeligheden bag dronningeindepærring og total yngelfratagning. Spændende og bestemt til eftertanke og efterligning.

Find Martins foredrag Varroa traktement by brood interruption på dette link: https://youtu.be/jLmp-N_5NYU

Et andet spændende foredrag og ny opdagelse er at varroa miden faktisk ikke som vi alle har lært suger bierne blodvæske, nej de suger på bierne fedtlegemer i stedet. Dette er artig ny viden.

Find Samuel Ramseys (USA) spændende foredrag på dette link: https://youtu.be/DK2Xi0ST4rA

Det sidste foredrag var om avl, en anden made at anskue avl på og især om det at vi skal til at kigge på varroa tolerance. Vi kan ikke bliver ved med at bekæmpe og bekæmpe. Vi skal stimulere biernes naturlige modstandsdygtighed. Lyt til Tjeerd Blacquiere (Holland) yderst spændende og eftertænksomme foredrag på dette link: https://youtu.be/4m3bKJhzkcY

Som mange vil bemærke så er de internationale foredrag på engelsk. Vi er klar over at dette er for et mere snævert publikum, men vi har gerne ville prøve det, så at få original foredrag. På kanalen vil med tiden også komme flere danske foredrag.


Skrevet af: Flemming Vejsnæs