Ny hjemmeside skal give mere liv på markerne

23. januar 2019

 

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen lancerer i dag hjemmesiden markliv.dk, som skal oplyse landmændene om mulighederne for at lave tiltag for fugle, bier, agerhøns, harer og andre vilde dyr på deres marker.

Det vilde dyreliv som fugle, bier, agerhøns og harer skal have det bedre. Derfor er Miljø- og Fødevareministeriet sammen med bl.a. Danmarks Biavlerforening, jægerne og landmændene klar med et initiativ, så landmændene kan finde gode råd til at lave naturtiltag uden at det går ud over økonomien.

De mange hektar landbrugsjord i Danmark gør danske landmænd til landets største naturforvaltere, og de kan nu finde hjælp og oplysning til naturtiltag på hjemmesiden markliv.dk.

– Landmænd kan nu få gode råd til, hvordan man med helt konkrete initiativer kan fremme forholdene for vildt, fugle og bier. Selv små tiltag kan have en stor værdi for både dyr, natur og landmænd. Der er derfor behov for at bryde vanetænkningen og tilpasse sin markdrift, så der er plads til marktiltag, der er økonomisk fornuftige og samtidigt giver en håndsrækning til de vilde dyr og insekter. Det kan man finde inspiration til på den nye hjemmeside, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Der er ofte fordele for både naturen og landmanden ved at lave naturtiltag. Mange landmænd er formentlig ikke klar over, at de kan bibeholde arealstøtten, som for eksempel grundbetaling eller tilskud til økologi, når de udlægger dele af marken til vildt- og bivenlige tiltag. Derfor skal hjemmesiden hjælpe med at oplyse om de forskellige muligheder. Samtidig skal hjemmesiden medvirke til at aflive nogle af de myter om, at landmænd bliver trukket i grundbetalingen, hvis de gør noget godt for bierne, fuglene og vildtet.

Hjemmesiden kan besøges på www.markliv.dk og er blevet til via bidrag fra blandt andet Danmarks Biavlerforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer og SEGES.

Der er ofte fordele for både naturen og
landmanden ved at lave naturtiltag.

 

 

 


Skrevet af: Rune Havgaard Sørensen