Ny mærkning til fødevareproducenter, som anvender dansk honning

30. august 2019

Danmarks Biavlerforening lancerer ny etiket og mærkningsordning til fødevareproducenter, der anvender dansk honning som ingrediens i deres fødevarer. Det kan eksempelvis være et bryggeri, som brygger på dansk honning, eller et bageri, som bager med dansk honning. Med den nye mærkningsordning får sådanne virksomheder mulighed for at fremhæve anvendelsen af dansk honning.

Det sker med mærket “Indeholder dansk honning”, som fødevareproducenten enten kan købe eller søge tilladelse til at trykke i forbindelse med sin sædvanlige mærkning. Danmarks Biavlerforening er løbende i kontakt med fødevareproducenter, som ønsker at synliggøre, at de anvender dansk honning som ingrediens. Det bliver der mulighed for med den nye ordning.

Fødevareproducenter, der vil gøre brug af den nye mærkningsordning, bliver registreret hos Danmarks Biavlerforening og mærkningen bliver fulgt af et kontrolnummer. Dette sikrer blandt andet, at Danmarks Biavlerforening kan følge op og kontrollere at der reelt anvendes dansk honning. Ved anvendelse af etiketten betaler fødevareproducenten et bidrag til honningreklamefonden, i lighed med når biavlere køber honningetiketter i foreningen.

Er du som biavler leverandør til en fødevarevirksomhed, som er interesseret i at gøre brug af denne ordning, så er du velkommen til at kontakte Danmarks Biavlerforening.

 


Skrevet af: Rune Havgaard Sørensen