NY PRÆSIDENT FOR APIMONDIA

21. september 2015

På den netop afholdte verdenskongres Apimondia i Sydkorea valgte de delegerede irske Philip McCabe som ny præsident. Posten overtages efter Gilles Ratia fra Frankrig, der har beklædt posten siden 2009.

apimondia

De seneste dage har biavlere fra hele verden været samlet i den sydkoreanske by Daejeon til kongres i verdensorganisationen Apimondia. Repræsentanter fra medlemsorganisationerne, som blandt andet tæller Danmarks Biavlerforening, har i den forbindelse også deltaget i Apimondias generalforsamling.

Ved generalforsamlingen var der blandt andet valg af præsident på dagsordenen. De delegerede valgte i den forbindelse ireren Philip McCabe som ny præsident. Han overtager posten fra franskmanden Gilles Ratia, der i 2009 overtog posten fra Danmarks Biavlerforenings tidligere leder Asger Søgaard Jørgensen.

Den nye præsident fra Irland er tredje generation af en biavlerfamilie. Han har gennem de sidste 30 år spillet en meget aktiv rolle i den irske biavlsorganisation ”Federation of Irish Beekeeper’s Associations”. Endvidere stod han for afholdelsen af Apimondia-kongressen i Irland i 2005.

Ved den netop afholdte generalforsamling, hvor Philip McCabe blev valgt uden modkandidater, fremhævede han, at han vil arbejde for at styrke Apimondias interne og eksterne organisation, samt styrke organisationens økonomiske situation, så den bliver mere stabil. På den måde skal det sikres at Apimondia bliver en endnu mere progressiv verdensorganisation.

Det ligger allerede nu fast, at Apimondia-kongressen næste gang finder sted den 29. september – 4. oktober 2017 i Istanbul. Generalforsamlingens deltagere havde derfor til opgave at vælge vært for kongressen 2019. Her løb den canadiske delegation med sejren, som stillede i udsigt, at kongressen afholdes i Montreal i september 2019.
/Rune Havgaard Sørensen


Skrevet af: Danmarks Biavlerforening