PRESSEMEDDELELSE: RINGE BLIVER VÆRT FOR NATIONAL FEJRING AF BIAVLENS 150 ÅRS JUBILÆUM

17. november 2015

Når landets biavlere i 2016 skal fejre Danmarks Biavlerforenings 150 års jubilæum, vil det være det fynske midtpunkt Ringe, der er samlingssted.

En fødselsdag skal fejres med manér. Når det gælder biavlens fødselsdag, så skal det ikke bare gøres med manér, men alle interesserede skal have mulighed for at deltage. Det mener i hvert fald Danmarks Biavlerforening, der i 2016 kan fejre foreningens 150 års jubilæum. Derfor har foreningen netop indgået samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune om et landsdækkende event den 2. – 3. juli 2016, hvor Ringe by kommer til at summe af aktiviteter med bier og honning.

Ikke kun biavlere forventes at besøge Ringe, men alle der har en snert af interesse for natur og madlavning, vil være velkomne ved arrangementet. Således forventes op mod 2000 mennesker at besøge Ringe i forbindelse med eventet, hvor byens torve og gader vil blive fyldt med boder, der præsenterer alle tænkelige facetter af biavl og honning. Herudover vil der blive arrangeret spændende foredrag og selvfølgelig en jubilæumsfest lørdag aften i Midtfyns Fritidscenter.

”Det er et spændende arrangement at få til Ringe og både handelslivet, restauratører, foreninger og borgere har gjort en stor indsats for at trække det hertil. Eventen kan være med til at skabe liv i byen, og jeg er sikker på, at det bliver nogle rigtig gode dage, da byen er særdeles god til at bakke op om sådanne events, ” fortæller borgmester for Faaborg-Midtfyn Kommune Christian Thygesen.

ET ARRANGEMENT MED MANGE INVOLVEREDE
Allerede fra begyndelsen har der været stor opbakning fra mange i Faaborg-Midtfyn. Eksempelvis vil Thaisenhus lave kokkeskole med honning, Trente Mølle vil afholde kurser om, hvad man kan gøre for bierne, Grønt Råd vil anbefale bivenlige beplantninger og for børnene vil der være sommerferieaktiviteter om bier ved Ringe Sø. Dette er blot et udpluk af aktiviteter, og dertil kommer en lang række mere faglige aktiviteter fra Danmarks Biavlerforening, der bl.a. har inviteret den kendte professor og biavlsforfatter Thomas D. Seeley fra USA.

”Programmet er i grove træk, at bierne overtager Ringe denne weekend. Det er en weekend, hvor byen, umiddelbart efter at Team Rynkeby om morgenen er rullet ud af byen på deres årlige tur til Frankrig, fortsætter festlighederne med bierne som omdrejningspunkt. Det bliver en rigtig spændende weekend, og handelslivet i Ringe er klar til at støtte op,” siger Max Ravn, formand for Byforum Ringe.

ET VÆRDIFULDT SAMARBEJDE
For Danmarks Biavlerforening har den helt afgørende parameter for udvælgelsen af Ringe som værtsby været den lokale opbakning. ”Vi har stærke lokalforeninger på Fyn, og særligt Ringe og Omegns Biavlerforening har bekræftet os i, at Ringe er det helt rigtige sted at placere dette arrangement. Vi håber at alle, der involverer sig i arrangementet, får et gensidigt udbytte af at beskæftige sig med biernes spændende verden,” siger Rune Havgaard Sørensen, sekretariatsleder i Danmarks Biavlerforening.
Danmarks Biavlerforening blev i 1866 stiftet på Fyn, så ud over den lokale opbakning og den centrale beliggenhed, er der også historiske grunde til at afholde arrangementet på Fyn.

JUBILÆUM
Der bliver spændende muligheder for alle, der vil tage del i fejringen
Foto: Rolf Theuerkauf

FAKTA:

 

    • Danmarks Biavlerforening blev stiftet i 1866 af sergent A. C. Andersen fra Nyborg.

 

    • Foreningen har 5500 medlemmer fordelt på 80 lokalforeninger rundt i landet.

 

    • Interessen for biavl er stigende i Danmark, og foreningen har siden 2010 haft en medlemsfremgang på 5-10 % om året.

 

YDERLIGERE INFORMATION:
Faaborg-Midtfyn Kommune
Byudvikling og Bosætning
Hanne Raunsmed, Projektleder, Arkitekt maa Bosætning og Erhverv
Tlf.: 72 53 2080 – hanan@fmk.dk

Danmarks Biavlerforening
Rune Havgaard Sørensen, Sekretariatsleder
Mobil: 51 30 72 06 – rhs@biavl.dk


Skrevet af: Danmarks Biavlerforening