Se filmen ”Earth: Muted”

19. september 2022

”Earth: Muted” er titlen på en svensk dokumentar, som foregår i en dal i Kina, hvor et højt pesticidforbrug har udryddet de vilde bestøvende insekter.

I filmen, følger man tre familier: Pæreavleren Cao og hans familie bor og arbejder i dalen, hvor de anvender pesticider, som anbefalet af myndighederne, og er nødt til at håndbestøve pæreblomsterne. Biavlerne Che og Zhang måtte flytte deres bier væk fra dalen, for at bierne ikke skulle dø. De bor nu tusindvis af kilometer væk fra deres datter Jingjing på 7 år, som er blevet i dalen og bor hos sine bedsteforældre. Kirsebærbonden Ye, som bor på siden af dalen, hvor der stadig er vilde bestøvere, vil etablere en økologisk plantage, men faren forsøger at få ham til at sprøjte blomsterne med pesticider for at øge udbyttet.

Filmen giver en forudanelse om fremtiden, hvis vi ikke ændrer vores levevis. Hanyuan-dalen i Kina er ikke enestående. Der er flere steder, hvor de vilde bestøvere ikke kan overleve; Californiens mandelmarker, kakaoplantager i Ghana, og selv i Sverige, hvor en tredjedel af de 270 vilde biarter er ved at forsvinde.

Filmen er fra 2020, varer 70 min, og har undertekster på svensk, engelsk, italiensk og spansk.

Der er nu mulighed for at streame filmen gratis i perioden 28.9.-4.10.2022. Når man begynder at se filmen, har man 24 timer til at få den set færdig.

Du kan bestille en ”billet” her: www.thegreenscreen.eu/film/earth-muted

 

 

Se traileren på den svenske dokumentar ”Earth: Muted” her.

 

 


Skrevet af: Rune Havgaard Sørensen

I perioden 28.9.-4.10.2022 kan du gratis se filmen. Du kan bestille en ”billet” her: www.thegreenscreen.eu/film/earth-muted