Tag med Danmarks Biavlerforening til verdenskongres i Canada

15. marts 2019

I samarbejde med Mols Rejser tilbyder Danmarks Biavlerforening en spændende rejse til Canada og verdenskongressen i Montreal. Rejsen finder sted fra den 5. – 16. september. 

Velkommen til verdens næststørste land – Canada, der med et befolkningstal på ca. 36 mio. og et areal 220 gange større end Danmark har albuerum til alle. Her er forrygende natur, spændende historie, dejlige byer og en imødekommende befolkning. Denne spændende rejse tager udgangspunkt i verdenskongressen, Apimondia, i Montréal og turen krydres med en række besøg hos biavlere. Der bliver også tid til besøg i flere af de interessante storbyer samt det imponerende vandfald ved Niagara.

Canada er med over 8.400 biavlere og 672.000 bifamilier et spændende biavlsland. Størstedelen af bifamilierne finder man er i prærierne, hvor der er lange sommerdage. Den samlede honningproduktion i Canada udgør over 37.000 tons til en værdi af mere end 176 millioner dollars. Men bestøvningsopgaverne er også en vigtig del af biavlen. Canada tegner sig som verdens største producent af raps, næststørste producent af blåbær og med hensyn til størrelsen på æbleproduktionen ligger landet på en 16’ende plads.

Deltagelse i verdenskongressen APIMONDIA og udflugter i forbindelse med kongressen er en fantastisk oplevelse for biavlere og for ledsagere. Selve kongressen er et overflødighedshorn af faglig information fra hele verden og alt hvad der vedrører biavl. Biernes biologi, sundhed, økonomi, apitherapi, biflora og bestøvning, samt biavl i udviklingslande. Der er en kæmpe udstilling af materiel og udstyr fra hele verden, og der er konkurrencer, hvor de bedste alt inden for biavl bliver bedømt.

Hent kataloget og læs alt om rejsen.

 Skrevet af: Rune Havgaard Sørensen