Unge biavlere søges til International Meeting for Young Beekeepers

15. februar 2023

Det første møde i IMYB (International Meeting of Young Beekeepers) fandt sted i Tjekkiet i 2010. I de seneste par år har arrangementet været påvirket af Corona, men det årlige internationale møde med konkurrencer for unge biavlere gennemføres igen i 2023, hvor Slovenien er vært, og der forventes at deltage 40 lande. Danmarks Biavlerforening søger derfor tre unge biavlere til at deltage for Danmark.

Selve konkurrencen er sammensat af både praktiske øvelser og teoretisk viden om biavl, og deltagerne, som er inddelt i hold på tværs af landene, konkurrerer både på holdplan men også individuelt. Konkurrencen er ikke hovedformålet. Lige så vigtigt er mødet mellem unge fra forskellige kulturer og sociale lag, deres indsigt i og forståelse for hinandens liv og dannelsen af venskaber på tværs af grænser.

IMYB 2023 afholdes i Ivančna Gorica, Slovenien, i perioden 3.-7. juli. Den danske gruppe vil ud over tre unge biavlere også bestå af to voksne fra Danmarks Biavlerforening. Fællessproget ved mødet vil være engelsk. Egenbetalingen for at deltage er kr. 3000,-. Øvrige udgifter til rejse og ophold dækkes af Danmarks Biavlerforening. Deltagerne bliver inviteret til et obligatorisk møde i løbet af foråret inden afrejsen til Slovenien.

For at ansøge om at blive en del af det danske hold, så skal du være minimum 12 år og du må du ikke være fyldt 18 år, når konkurrencen afholdes i juli. Vi ser helst at du har minimum 2-3 års erfaring som biavler. Samt at du ved en del om bier og biavl, men gerne vil lære endnu mere, og at du har lyst til at få nye venner fra den store biavlsverden.

Din ansøgning skal indeholde lidt om dig selv og din biavl, hvorfor du gerne vil deltage og evt. et billede af dig selv. Ansøgningen sendes til dansk@biavl.dk senest 1. marts. I tilfælde af spørgsmål kontakt Peter Sjøgren på tlf.: 40 63 82 08.


Skrevet af: Rune Havgaard Sørensen