Ny rapport om golfbaners bivenlige muligheder

10. februar 2021

En række golfbaner er registreret i Danmarks Biavlerforening som “Bivenlige”. Det betyder, at golfbanen i sit anlæg og drift tager hensyn til beskyttelse og fremme af bierne, inklusive honningbier, humlebier og enlige bier. Ligesom for andre insekter er der sket en voldsom tilbagegang i såvel antal arter som individer af bierne i Danmark.

Danmarks Biavlerforening har i 2020 gennemført et projekt på Sorø Golfklubs bane. Projektets formål var at give klubben og dens gæster mere viden om værdien af de bivenlige tiltag, som allerede findes på golfbanens arealer, og som medvirker til at forbedre forholdene for bierne, samt at komme med forslag til yderligere tiltag.

I projektet, der er støttet af Golfsportens Natur- og Miljøfond, blev der fundet 46 biarter og registreret mere end 100 plantearter på Sorø Golfklubs baner. Der er endvidere lavet beskrivelser af, hvordan golfklubbens baner kan blive endnu mere bivenlige.

I forbindelse med projektet er der lavet en fyldig rapport, som måske kan give inspiration til andre golfklubber. Du kan edvidere finde mere inspiration til at blive mere bivenlig på www.bivenlig.dk.


Skrevet af: Rune Havgaard Sørensen

Find viden og inspiration til at blive mere bivenlig her.

Du kan læse rapporten fra projektet på Sorø Golfklubs baner her.