NYHEDER 2023


27. november 2023

Bidrag med din erfaring

I perioden 2023 – 2026 gennemføres med støtte fra EU projektet B-THENET, som på tværs af flere europæiske lande sammenholdes den praksis man har for biavl i de forskellige lande. B-THENET-projektet sigter mod at modernisere og udvikle biavl i Europa. Projektet tager udgangspunkt i biavleren og du kan lige nu kan du bidrage med din erfaring, sammen med biavlere fra andre lande.

LÆS MERE

16. november 2023

Mathias laver Danmarks bedste honning

Mathias Bech fra Stevelt ved Haderslev er netop blevet kåret som danmarksmester i honning. Hans forårshonning begejstrede dommerne i en sådan grad, at han fredag får overrakt en pokal som bevis på, at han er Danmarks bedste honningmager.

LÆS MERE

09. november 2023

Giv et medlemskab i julegave

Kender du en, der går med en biavler i maven, eller kender du en biavler, der endnu ikke er blevet medlem? Så har du lige nu muligheden for at give et medlemskab i julegave.

LÆS MERE

21. september 2023

Efterårets første tidsskrift

I dagene 18.-23. september omdeles det nye tidsskrift. I dette nummer kan du blandt andet læse om Hornslet BY-BIER, som drives af biavlerparret Dorte og Ejgil Ib Kølbæk.

LÆS MERE

09. september 2023

Verdenskongres med medaljer til Danmark

De seneste dage er biavlere i tusindvis strømmet til verdenskongressen Apimondia i Santiago i Chile, hvor der også blev uddelt medaljer til Danmark.

LÆS MERE

29. august 2023

Tak for blomster

Antallet af blomstrende brakmarker er firedoblet denne sommer, men der er stadig plads til forbedringer. Det var et af budskaberne, da fødevareminister Jacob Jensen mandag besøgte Danmarks Biavlerforening.

LÆS MERE

19. juli 2023

Gode muligheder for lusehonning

Den første halvdel af sommeren 2023 har været ekstraordinær varm og tør, og hos mange biavlere kan der forekomme større mængder af en helt speciel, mørk og kraftigt smagende honning.

LÆS MERE

18. juli 2023

Konsulent med fokus på uddannelse og formidling

Til en nyoprettet stilling søger Danmarks Biavlerforening en konsulent, der blandt andet vil være med til at skabe aktivitet i lokalforeningerne, formidling til omverdenen og endelig være tovholder i nyt projekt om uddannelse til biavlerne.

LÆS MERE

17. juli 2023

Sommerlæsning på vej

I dagene 17.-21. juli vil det nye nummer af Tidsskrift for Biavl lande i din postkasse.

LÆS MERE

28. juni 2023

Honninger søges til nyt projekt

Et nyt 3-årigt projekt i Danmarks Biavlerforening vil fokusere på honningkvalitet, honningens krystallisering og pollenindhold. Vi har i den forbindelse brug for hjælp fra biavlere, der kan levere honninger, som er interessante i forhold til pollenindhold eller deres evne til at holde sig flydende.

LÆS MERE

13. juni 2023

Pas på røgpusteren i det tørre landskab

Efter en lang periode med sol og ingen regn, så er det blevet rigtig tørt og brandfarligt derude. Det betyder også, at man skal være påpasselig med røgpusteren.

LÆS MERE

08. juni 2023

Brugen af organiske syrer på dagsordenen

I dag har Danmarks Biavlerforening haft foretræde for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at fremlægge foreningens synspunkter i forhold til Fødevarestyrelsens krav om, at der skal anvendes veterinære lægemidler med markedsføringstilladelse i forbindelse med behandling mod varroa.

LÆS MERE

02. juni 2023

Krav om medicinhåndteringskursus til biavlere annulleret

Krav om medicinhåndteringskursus til biavlere annulleret

LÆS MERE

17. maj 2023

Introduktionskurser i dronningeavl

Der afholdes introduktionskurser i dronningeavl rundt i landet.

LÆS MERE

15. maj 2023

Det nye nummer af tidsskriftet er på vej

I dagene 15.-20. maj omdeles det nye nummer af Tidsskrift for Biavl.

LÆS MERE

04. maj 2023

Stop tyveri af bistader!

De seneste par uger har vi modtaget adskillige meddelelser om tyveri af bistader rundt i landet. Danmarks Biavlerforening anbefaler alle biavlere at være opmærksomme på, at stjålne bifamilier kan være i omløb. Køb ALDRIG bifamilier, hvor du har mistanke om, at de kan være stjålet. Husk også altid at kræve flytteattest via det centrale bigårdsregister.

LÆS MERE

22. april 2023

Torben Strømgaard Hansen ny formand

LÆS MERE

22. april 2023

BF Haderslev og Omegn kåret som Årets lokalforening

LÆS MERE

18. april 2023

Biavlere kræver ærlig mærkning af honning

I en ny kampagne, lanceret af organisationen Copa-Cogeca, opfordrer biavlere over hele EU til at stramme reglerne for mærkning af honning.

LÆS MERE

17. april 2023

Tidsskrift for Biavl 4 er på vej

Frem til den 21. april vil det nye nummer af tidsskriftet lande i postkasserne. I dette nummer kan du blandt andet læse om Kristin Olischers virksomhed Honningperler.

LÆS MERE

31. marts 2023

Honningsvindel rammer biavlere hårdt: Det er en hån mod producenterne, siger Medlem af Europa-Parlamentet Asger Christensen

Forfalskning af honning giver store udfordringer for biavlere, der følger reglerne. Samtidig bliver forbrugerne også ramt, når man ikke kan stole på udenlandske produkter.

LÆS MERE

16. marts 2023

Forårets første tidsskrift

I dette nummer af tidsskriftet kan du blandt andet læse om, hvilke erfaringer forskerne ved Institut for agroøkologi i Flakkebjerg har gjort sig i forhold til alternativ varroabekæmpelse.

LÆS MERE

28. februar 2023

Hvem skal være årets lokale biavlerforening?

Frem over vil Danmarks Biavlerforenings bestyrelse hvert år på generalforsamlingen kåre året lokale biavlerforening. Prisen vil gå til en forening, der kan virke som inspiration for andre lokalforeninger. Har du et godt forslag til hvilken lokalforening, der fortjener at få den nye titel i 2023, så send din indstilling på mail til dansk@biavl.dk mærket ”Årets lokalforening” senest den 15. marts. Alle kan indsende forslag med begrundelse for indstillingen.

LÆS MERE

15. februar 2023

Unge biavlere søges til International Meeting for Young Beekeepers

IMYB 2023 afholdes i Ivančna Gorica, Slovenien, i perioden 3.-7. juli. Der forventes at deltage 40 lande. Danmarks Biavlerforening søger derfor tre unge biavlere til at deltage for Danmark. For at ansøge om at blive en del af det danske hold, så skal du være minimum 12 år og du må du ikke være fyldt 18 år.

LÆS MERE

25. januar 2023

En ny pagt for bestøvere

Den 24. januar præsenterede EU-Kommissionen en ny plan for at vende den negative udvikling for de bestøvende insekter.

LÆS MERE

19. januar 2023

Årets første tidsskrift

I dagene 16.-20. januar udkommer dette års første udgave af Tidsskrift for Biavl. Sammen med tidsskriftet udkommer to temahæfter: “Biavlsprodukter – egenskaber og anvendelse” og “Bliv biavler”.

LÆS MERE

18. januar 2023

Webinar – Bestøvning af hestebønne, lupin og andre proteinafgrøder

Der er en stigende interesse for at dyrke proteinafgrøder i Danmark. For flere af dem kan man få et større udbytte, hvis afgrøderne bestøves af bier og andre insekter. Det vil Lise fortælle mere om i dette webinar.

LÆS MERE

SE NYHEDER FRA ÅR:

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2012
2011