NYHEDER 2022


21. december 2022

Glædelig jul og godt nytår

Danmarks Biavlerforening ønsker landets biavlere og samarbejdspartnere glædelig jul og godt nytår.

LÆS MERE

20. december 2022

Første resultater fra projekt om bibestøvning i hestebønner

Vi er ved at være klar med første års resultater fra et projekt om bibestøvning af hestebønner og lupin, som Danmarks Biavlerforening startede i 2022 i samarbejde med VKST og støttet af Fonden for økologisk jordbrug.

LÆS MERE

24. november 2022

Giv et medlemskab i julegave

Kender du en, der går med en biavler i maven, eller kender du en biavler, der endnu ikke er blevet medlem? Så har du lige nu muligheden for at give et medlemskab i julegave.

LÆS MERE

14. november 2022

Hold øje med postkassen

I dagene 14.-18. november lander efterårets sidste nummer af Tidsskrift for Biavl i brevkasserne. I dette nummer kan du bl.a. læse om honnings helende egenskaber.

LÆS MERE

10. november 2022

Markedsføringsworkshop den 8. december: Honningsalg for den større biavl

Mød Eddie Szweda og få hans fortælling om Midtfyns Bryghus´ rejse fra hobby til forretning

 Med mere end 50 bifamilier har du en størrelse, hvor der skal tænkes i nye baner. Du skal kunne sælge honning i stor skala.

Deltag i en workshop om hvordan du som større biavler kan udvikle dit honningsalg og få hands-on på dit eget honningsalg

LÆS MERE

01. oktober 2022

Jørn A. Tønder kåret som danmarksmester i honning 2022

Jørn A. Tønder fra Haderslev er netop blevet kåret som Danmarks bedste til at lave honning. Hans pressede honning er helt igennem enestående blandt andet på grund af dens smukke fremtoning og forunderlige smagsnuancer.

LÆS MERE

21. september 2022

Tidsskrift tager dig med til Istanbul

September-nummeret af tidsskriftet omdeles den 19.-23. september. I dette nummer kan du blandt andet læse om verdenskongressen i Istanbul.

LÆS MERE

19. september 2022

Se filmen ”Earth: Muted”

”Earth: Muted” er titlen på en svensk dokumentar, som foregår i en dal i Kina, hvor et højt pesticidforbrug har udryddet de vilde bestøvende insekter. Der er nu mulighed for at streame filmen gratis i perioden 28.9.-4.10.2022.

 

LÆS MERE

01. september 2022

Skandinavien bliver vært for verdenskongressen APIMONDIA i 2025

Sveriges Biodlares Riksförbund, Norges Birøkterlag og Danmarks Biavlerforening vandt sidste uge værtskabet for biavlernes verdenskongres APIMONDIA i 2025. APIMONDIA Scandinavia vil finde sted i Bella Centret i København i september 2025. Således vil Bella Centret blive fyldt med op mod 10.000 deltagende biavlere, forskere og andre med interesse for biavlen.

LÆS MERE

31. august 2022

Foreninger: Sæt lyd på det tavse forår

Med kronikken ”Sæt lyd på det tavse forår” der i dag bringes i en række danske dagblade, slår Danmarks Biavlerforening sammen med foreningerne Dansk Ornitologisk Forening/BirdLife-Danmark og Danmarks Jægerforbund til lyd for en mere forsigtig anvendelse af pesticider i landbrugslandet. Det sker i anledning af et nyt forslag til forordning fra EU-Kommissionen om mere bæredygtig anvendelse af pesticider.

LÆS MERE

18. august 2022

Skal din honning deltage i DM for honning?

I september kan du igen få din honning bedømt og måske vinde som en af de bedste.

 

LÆS MERE

26. juli 2022

Erfamøde for hobbybiavlere og andre interesserede

Biavlerforeningerne Aarhus og Omegns Biavlerforening og Moesgård Biselskab for Holistisk Biavl inviterer til en erfadag for hobbybiavlere tirsdag den 16. august ved Aarhus.

LÆS MERE

14. juli 2022

Tidsskrift for Biavl 7 er på vej

Juli-nummeret af tidsskriftet vil blive omdelt i dagene 15.-22. juli. I dette nummer kan du blandt andet læse om, at asiatisk gedehams fortsat er en trussel.

LÆS MERE

14. juni 2022

Sommerens første tidsskrift

Juni-nummeret af tidsskriftet vil blive omdelt i dagene 15.-21. juni. I dette nummer kan du blandt andet læse resultaterne af årets vintertabsundersøgelse.

LÆS MERE

20. maj 2022

I dag er det Biernes Dag

For at sætte fokus på biernes vanskelige kår og deres vigtige rolle som bestøvere, besluttede FN i 2017 at udråbe den 20. maj som international Biernes Dag. Siden 2018 har vi derfor kunnet fejre Biernes Dag.

LÆS MERE

19. maj 2022

Besøg Danmarks Biavlerforening på Naturmødet

I dagene 19. – 21. maj afholdes Naturmødet i Hirtshals. Grønne organisationer, politikere og et stort antal naturinteresserede danskere besøger folkemødet, som har fokus på natur.

LÆS MERE

23. april 2022

Arne T. Henriksen genvalgt som formand

I år blev generalforsamlingen endelig atter afholdt fysisk. Næsten 100 delegerede og gæster bakkede op om foreningens arbejde og planer.

LÆS MERE

21. april 2022

Vil du hjælpe med at hjælpe?

Biavl skal hjælpe Batwa pygmæer i Uganda – vil du hjælpe med at hjælpe?

LÆS MERE

20. april 2022

Tidsskriftet er på vej

Fra den 21.-26. april omdeles det nye nummer af Tidsskrift for Biavl. I dette nummer kan du bl.a. læse om vintertabsundersøgelsen 2022, og i artiklen ”Det kan vi lære af vintertabsundersøgelserne” kan du læse om, hvilken lære, der kan uddrages af vintertabsundersøgelserne.

LÆS MERE

05. april 2022

Stå fast, Rasmus Prehn!

Samtlige landbrugsministre i EU med én undtagelse ønsker at gøre det muligt at opdyrke brakjord i 2022. Undtagelsen er fødevareminister Rasmus Prehn (S).

LÆS MERE

22. marts 2022

Hjælp med at forstå biernes fødekilder ved at sende billeder ind

En anderledes fotokonkurrence:
Hjælp med at forstå biernes fødekilder ved at sende billeder ind.

LÆS MERE

15. marts 2022

Forårets første tidsskrift er ude

I dette nummer kan du blandt andet læse om vigtigheden af rettidig varroabekæmpelse. Du kan desuden læse om Danmarks Biavlerforenings nye online biplantekalender.

LÆS MERE

02. marts 2022

De nordiske og baltiske biavlsorganisationer opfordrer til aflysning af verdenskongres i Rusland

Efter planen skulle verdens biavlere dette efterår mødes til den traditionsrige verdenskongres APIMONDIA i Ufa i Rusland.

LÆS MERE

14. februar 2022

Tidsskrift for Biavl er på vej til dig

I dagene 14.-18. februar vil februar-nummeret lande i medlemmernes postkasser.

LÆS MERE

03. februar 2022

Nyt læringsmateriale til folkeskoler

I dag udkommer et nyt spændende undervisningsmateriale til skolernes 2. – 4. klassetrin. Materialet, som er udarbejdet af Lidl og Danmarks Biavlerforening, skal gøre elever klogere på biers livsbetingelser og deres store betydning for bestøvning af afgrøder.

 

LÆS MERE

14. januar 2022

Årets første udgave

Nu er årets første Tidsskrift for Biavl på vej ud til medlemmerne. Du kan forvente at tidsskriftet lander i din postkasse i perioden 17.-21. januar.

LÆS MERE

13. januar 2022

Webinar: Har klimaet indflydelse på vintertab?

Danmarks Biavlerforening byder på dette spændende online webinarer om klimaets indflydelse på vintertab.

LÆS MERE