NYHEDER 2024


09. april 2024

Brug en halv time på humlebierne

Lige nu begynder humlebidronningerne at vågne af deres vinterhi og man ser dem flyve søgende rundt på jagt efter et egnet sted at bygge bo. Du kan hjælpe dem ved at lave reder til dem – og det tager højst en halv time.

LÆS MERE

08. april 2024

Øget støtte til bestøverbrak

I år er der en ekstra økonomisk gulerod til landmændene, hvis de vælger at gøre noget for bierne og andre bestøvende insekter.

LÆS MERE

14. marts 2024

Diplomer for flotte produkter

Ved Dansk Biavlskonference, som løb af stablen den 2.-3. marts blev der ikke blot varmet op til den nye sæson med foredrag, workshops og udstilling. Der blev også konkurreret om hvem der der kunne lave de mest spændende produkter.

LÆS MERE

14. marts 2024

Kunne du tænke dig at undervise om biernes sundhed i din lokalforening? 

Jeres lokalforening har sikkert et godt begynderkursus, men måske har I lyst til at tilbyde jeres medlemmer lidt ekstra?
Til de lidt mere rutinerede biavlere har I nu mulighed for at tilbyde et kursus i Sundhed og Sygdomme.

LÆS MERE

11. marts 2024

Nu kommer forårets første tidsskrift

Det nye nummer af Tidsskrift for Biavl bliver omdelt i dagene 11.-16. marts. Sammen med tidsskriftet modtager du en folder om Danmarks Biavlerforenings nye undervisningsmateriale om bier til folkeskolens 5.-9. klassetrin.

LÆS MERE

04. marts 2024

Nyt centralt bigårdsregister – Husk at registrere dine bigårde

I dag lancerer Landbrugsstyrelsen et nyt Centralt Bigårds Register, som afløser det gamle. Det er i henhold til EU’s dyresundhedslov, som trådte i kraft i 2021, obligatorisk for alle biavlere at registrere sig i Centralt BigårdsRegister (CBR) hos Landbrugsstyrelsen.

LÆS MERE

01. marts 2024

Hvem skal være årets lokale biavlerforening 2024?

Sidste år tog Biavlerforeningen for Haderslev og Omegn stikket hjem, og blev ved Danmarks Biavlerforenings generalforsamling kåret som årets lokale biavlerforening. Det har resulteret i forskellige spændende artikler om foreningen, og sikkert givet inspiration til alle landets andre gode biavlerforeninger. Nu kan søger Danmarks Biavlerforeningens bestyrelsen igen med lys og lygte for at finde ud af, hvilken lokalforening der skal have titlen i 2024. Denne gang sættes der særligt fokus på uddannelsestilbud til biavlere. Alle kan indsende forslag med begrundelse for indstillingen.

LÆS MERE

28. februar 2024

Februar-udgaven af tidsskriftet i din postkasse

Tidsskrift for Biavl for februar er nu udkommet. Sammen med dette nummer modtager du folderen ”Sælg dansk honning”, og klistermærker til markedsføring af din honning.

LÆS MERE

10. januar 2024

Årets første tidsskrift er på vej

I dagene 15.-20. januar bliver Tidsskrift for Biavl 1 omdelt. Sammen med dette nummer modtager du folderen ”Bliv biavler – startpakken 2024”, som du kan forære til en, som endnu ikke er biavler.

LÆS MERE