NYHEDER 2024


15. juli 2024

Juli-nummeret på vej

I dagene 15.-20. juli omdeles den nye udgave af tidsskriftet. I dette nummer kan du blandt andet læse om resultaterne af Danmarks Biavlerforenings undersøgelse af flydende honning.

LÆS MERE

12. juli 2024

Hjælp os med at blive klogere på honning

I juli nummeret af Tidsskrift for Biavl har vi beskrevet resultaterne af det forgangne års undersøgelser omkring krystallisering af honning. Kort fortalt havde vi indsamlet en masse honningprøver, som vi satte til krystallisering ved konstant temperatur, efter at have målt bl.a. sukker, vand og ledningsevne. Prøverne blev fulgt over adskillige måneder for at se hvor længe de holdt sig flydende og om der var nogen sammenhæng med det vi havde målt på prøverne.

LÆS MERE

27. juni 2024

Spændende ERFA-dag med fokus på deltidsbiavl og lyngbiavl  

Deltag i Spændende ERFA-dag med fokus på deltidsbiavl og lyngbiavl  hos Jammerbugt Biavl, Biavler Frank Nielsen, Fjerritslev.

LÆS MERE

26. juni 2024

TO SPÆNDENDE SOMMERWORKSHOPS

LÆS MERE

13. juni 2024

DM i honning

Hvert år kårer Danmarks Biavlerforening årets bedste honning. Den honning som på tværs af alle kategorier opnår flest point, kåres som Danmarks bedste honning, og biavleren kan bryste sig med titlen ”Danmarksmester i honning 2024”.

LÆS MERE

13. juni 2024

Regeringen vil fastholde kravet om fire procent braklægning

I april besluttede EU-parlamentet at afskaffe kravet om, at fire procent af de opdyrkede arealer skal udlægges som ikke-produktive arealer, og i stedet skal det gøres til en frivillige ordninger. Nu har den danske regeringen meldt ud, at Danmark vil fastholde kravet.

LÆS MERE

11. juni 2024

Juni-nummeret er på vej

I dagene 10.-15. juni lander sommerens første udgave af Tidsskrift for Biavl i medlemmernes postkasser.

LÆS MERE

20. maj 2024

Åbent brev: Pas på levestederne og tag bestøvningen seriøs

Den 20. maj er af FN udnævnt til Biernes Dag for at sætte fokus på biernes betydning i forhold til bestøvning. Vi vil i den anledning gerne opfordre til, at vi i Danmark øger indsatsen for at bevare biernes levesteder og i højere grad fokuserer på værdien af bestøvningen. Vi tillader os i den forbindelse at sætte spørgsmålstegn ved, om den danske produktion af proteinafgrøder er tilstrækkelig bæredygtig.

LÆS MERE

14. maj 2024

Nyt nummer på vej

Tidsskrift for Biavl 5/2024 bliver omdelt i dagene 13.-18. maj. I dette nummer kan du blandt andet læse om, hvad det nye honningdirektiv betyder for biavlen.

LÆS MERE

03. maj 2024

Stop tyven! Tyveri af bistader.

Igen i år er der tilfælde af tyveri af bistader. Danmarks Biavlerforening anbefaler alle biavlere at være opmærksomme på, at stjålne bifamilier kan være i omløb. Køb ALDRIG bifamilier, hvor du har mistanke om, at de kan være stjålet. Husk også altid at kræve flytteattest via det centrale bigårdsregister.

LÆS MERE

25. april 2024

Vil du være instruktør i honningbehandling?

Danmarks Biavlerforening har genudviklet kursusmaterialet i honningbehandling, og medlemmer med erfaring i honningbehandling kan nu gennem deres lokalforeningsformand tilmelde sig en kursusdag, der klæder dem på til at blive instruktør i honningbehandling.

LÆS MERE

20. april 2024

Peter Nissen får guldnålen

På dagens generalforsamling er Danmarks Biavlerforenings guldnål blevet tildelt Peter Nissen. Guldnålen er foreningens højeste udmærkelse, og den tildeles en person, som har gjort en særlig indsats for biavlen på landsplan.

LÆS MERE

20. april 2024

Torben Strømgaard Hansen genvalgt som formand

Danmarks Biavlerforening har i dag holdt sin årlige generalforsamling på Dalum Landbrugsskole. Omkring 80 delegerede og gæster var mødt frem til generalforsamlingen, som bød på stor opbakning til foreningens arbejde og planer.

LÆS MERE

19. april 2024

Tænk på bierne, når solcelleparker opføres

Der etableres i øjeblikket mange solcelleparker. Selvom ikke alle er lige begejstrede for dem, så er det vigtigt at de der etableres, bliver lavet på en sådan måde at de giver størst mulig værdi for deres omgivelser, herunder bierne.

LÆS MERE

17. april 2024

Skab et varieret landbrug med plads til natur – det betaler sig

Nyt, stort internationalt studie viser, at det mangfoldige og varierede landbrug både sikrer fødevareproduktionen og er til gavn for naturen. ”Drop monokultur og industriel tænkning og variér jeres landbrug – det betaler sig” lyder hovedbudskabet fra den danske leder af studiet.

LÆS MERE

15. april 2024

April-nummeret er på vej

I denne uge (15.-20. april) bliver den nye udgave af tidsskriftet omdelt. I dette nummer finder du blandt andet en lynguide til at komme i gang med det nye CBR.

LÆS MERE

09. april 2024

Brug en halv time på humlebierne

Lige nu begynder humlebidronningerne at vågne af deres vinterhi og man ser dem flyve søgende rundt på jagt efter et egnet sted at bygge bo. Du kan hjælpe dem ved at lave reder til dem – og det tager højst en halv time.

LÆS MERE

08. april 2024

Øget støtte til bestøverbrak

I år er der en ekstra økonomisk gulerod til landmændene, hvis de vælger at gøre noget for bierne og andre bestøvende insekter.

LÆS MERE

14. marts 2024

Diplomer for flotte produkter

Ved Dansk Biavlskonference, som løb af stablen den 2.-3. marts blev der ikke blot varmet op til den nye sæson med foredrag, workshops og udstilling. Der blev også konkurreret om hvem der der kunne lave de mest spændende produkter.

LÆS MERE

14. marts 2024

Kunne du tænke dig at undervise om biernes sundhed i din lokalforening? 

Jeres lokalforening har sikkert et godt begynderkursus, men måske har I lyst til at tilbyde jeres medlemmer lidt ekstra?
Til de lidt mere rutinerede biavlere har I nu mulighed for at tilbyde et kursus i Sundhed og Sygdomme.

LÆS MERE

11. marts 2024

Nu kommer forårets første tidsskrift

Det nye nummer af Tidsskrift for Biavl bliver omdelt i dagene 11.-16. marts. Sammen med tidsskriftet modtager du en folder om Danmarks Biavlerforenings nye undervisningsmateriale om bier til folkeskolens 5.-9. klassetrin.

LÆS MERE

04. marts 2024

Nyt centralt bigårdsregister – Husk at registrere dine bigårde

I dag lancerer Landbrugsstyrelsen et nyt Centralt Bigårds Register, som afløser det gamle. Det er i henhold til EU’s dyresundhedslov, som trådte i kraft i 2021, obligatorisk for alle biavlere at registrere sig i Centralt BigårdsRegister (CBR) hos Landbrugsstyrelsen.

LÆS MERE

01. marts 2024

Hvem skal være årets lokale biavlerforening 2024?

Sidste år tog Biavlerforeningen for Haderslev og Omegn stikket hjem, og blev ved Danmarks Biavlerforenings generalforsamling kåret som årets lokale biavlerforening. Det har resulteret i forskellige spændende artikler om foreningen, og sikkert givet inspiration til alle landets andre gode biavlerforeninger. Nu kan søger Danmarks Biavlerforeningens bestyrelsen igen med lys og lygte for at finde ud af, hvilken lokalforening der skal have titlen i 2024. Denne gang sættes der særligt fokus på uddannelsestilbud til biavlere. Alle kan indsende forslag med begrundelse for indstillingen.

LÆS MERE

28. februar 2024

Februar-udgaven af tidsskriftet i din postkasse

Tidsskrift for Biavl for februar er nu udkommet. Sammen med dette nummer modtager du folderen ”Sælg dansk honning”, og klistermærker til markedsføring af din honning.

LÆS MERE

10. januar 2024

Årets første tidsskrift er på vej

I dagene 15.-20. januar bliver Tidsskrift for Biavl 1 omdelt. Sammen med dette nummer modtager du folderen ”Bliv biavler – startpakken 2024”, som du kan forære til en, som endnu ikke er biavler.

LÆS MERE