NYHEDER 2015


27. november 2015

VERDENS LÆNGSTE HONNINGMAD

600 meter – så lang er den honningmad, som 800 elever fra Skolen på Duevej i dag serverede for Malene Barhus, formand for undervisningsudvalget i Frederiksberg Kommune.

LÆS MERE

17. november 2015

PRESSEMEDDELELSE: RINGE BLIVER VÆRT FOR NATIONAL FEJRING AF BIAVLENS 150 ÅRS JUBILÆUM

En fødselsdag skal fejres med manér. Når det gælder biavlens fødselsdag, så skal det ikke bare gøres med manér, men alle interesserede skal have mulighed for at deltage. Det mener i hvert fald Danmarks Biavlerforening, der i 2016 kan fejre foreningens 150 års jubilæum.

LÆS MERE

03. november 2015

HONNING MED HAVTORN SCORER ÆRESPRÆMIE

I disse dag løber fødevaremessen International Food Contest af stablen i Messecenter Herning. Danmarks Biavlerforening deltager for tredje år i træk. Denne gang med det hidtil største antal honninger.

LÆS MERE

21. september 2015

NY PRÆSIDENT FOR APIMONDIA

På den netop afholdte verdenskongres Apimondia i Sydkorea valgte de delegerede irske Philip McCabe som ny præsident. Posten overtages efter Gilles Ratia fra Frankrig, der har beklædt posten siden 2009.

LÆS MERE

18. september 2015

DANSK HONNING KÅRET SOM VERDENS BEDSTE

De fynske biavlere Lars Fischer og Zofuz Knudsen har i nat (dansk tid) bevist, at Danmark har honning i verdensklasse, ved at hente en førsteplads i kategorien fast honning og en andenplads i kategorien flydende honning ved biavlernes verdenskongres Apimondia, der afvikles i disse dage i byen Daejeon i Sydkorea.

LÆS MERE

24. august 2015

DE VILDE BIERS UDFORDRING ER LEVESTEDER OG FØDEGRUNDLAG

I programmet “Natursyn” på DR P1 i dag mandag kunne man høre museumsinspektør Morten DD fortælle om vilde bier og biodiversitet. I den meget interessante udsendelse kunne man bl.a. høre Morten DD fortælle, at det suverænt største problem for de vilde bier, er manglen på egnede levesteder og fødemuligheder.

LÆS MERE

11. april 2015

GENVALG TIL KNUD GRAASKOV

Henved 100 delegerede, gæster og tilhørere var mødt frem til generalforsamlingen, som blev holdt på Dalum Landbrugsskole. De delegerede skulle blandt andet vælge formand samt tre bestyrelsesmedlemmer og en suppleant.

LÆS MERE

09. april 2015

SÆLG NEMT DINE LOKALE VARER TIL HELE REGIONEN

På biavlskonferencen fortalte Sanne Nielsen om Coop´s madmanifest, hvor lokale varer spiller en væsentlig rolle. Coop er meget interesseret i lokalproduceret honning, men skynd dig for fristen er den 17. april.

LÆS MERE

24. marts 2015

MIKROPLASTIK I BIERNES OG VORES MILJØ – OPDATERING

Danmarks Radio viste i aftes programmet Madmagasinet med fokus på mikroplastik. Desværre kunne programmet konstatere, at fænomenet mikroplastik nu også er at finde i danske fødevarer, ligesom man tidligere har fundet det i fødevarer fra andre europæiske lande.

LÆS MERE

20. marts 2015

DEN FÆLLES TRUSSEL

EU-rapport: Næsten hver 10. af Europas 1.965 arter af vilde bier er udryddelsestruede og yderligere 5% anses for at være udryddelsestruede i nær fremtid.

LÆS MERE

13. marts 2015

REGERINGEN TÆT PÅ AT FORSPILDE HISTORISK MULIGHED FOR AT BOOSTE BIODIVERSITETEN

En mulighed for at booste biodiversiteten og artsantallet i det danske agerland uden at det koster en krone. Det er en win-win situation, som regeringen er tæt på at tabe på jorden. Det må ikke ske, mener både Danmarks Biavlerforening, Danmarks Jægerforbund og Dansk Ornitologisk Forening.

LÆS MERE

12. marts 2015

NAM NAM TIL BIERNE – MED TILSKUD

NaturErhvervstyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger. Ordningen indebærer bl.a., at det er muligt at få dækket 60% af de tilskudsberettige udgifter.

LÆS MERE

25. februar 2015

MINISTEREN VIL ÆNDRE REGLERNE FOR ØKOLOGISK BIAVL!

Danmarks Biavlerforening har siden efteråret været i tæt dialog med andre organisationer, for at skabe enighed om en ny fortolkning af reglerne for økologisk biavl. Det er derfor utrolig glædeligt, at Fødevareministeren i dag har meddelt, at han ønsker at ændre reglerne for økologisk biavl i Danmark.

LÆS MERE