NYHEDER 2020


22. december 2020

Årets sidste tidsskrift på vej

I disse dage omdeles årest sidste Tidsskrift for Biavl. Du kan i denne udgave tage med på besøg i Danmarks første honningbutik, som netop er åbnet i Jægersborggade i København. Du kan også læse om et nyt studie, der viser at samspillet mellem brintoverilte og glukonsyre er essentielt for honnings antibakterielle egenskaber.

LÆS MERE

22. december 2020

Glædelig jul og godt nytår

Danmarks Biavlerforening ønsker landets biavlere og samarbejdspartnere glædelig jul og godt nytår.

LÆS MERE

16. december 2020

Støtte til etablering af bivenlige områder

Danmarks Biavlerforening har netop modtaget støtte fra Fru Hedevig Quidings legat til etablering af tre bivenlige områder, der skal give bedre forhold for bier, og samtidig inspirere flere.

 

LÆS MERE

02. december 2020

Glæd din ven eller familie med et medlemskab i julegave

Kender du en, der går med en biavler i maven, eller kender du en biavler, der endnu ikke er blevet medlem? Så har du lige nu muligheden for at give et medlemskab i julegave.

LÆS MERE

30. november 2020

Webinar med ideer til at udvikle dit honningsalg til mere end bare honning

På grund af corona-situationen er der for tiden ikke de samme muligheder for at mødes og afholde foredrag i de lokale biavlerforeninger. Danmarks Biavlerforening tilbyder derfor løbende foredrag i form af weBInar’er.

LÆS MERE

19. november 2020

Ny minister er også biavlens minister

Rasmus Prehn (S) er i dag tiltrådt som Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, og dermed også minister for biavlen.

LÆS MERE

13. november 2020

Webinar om mærkning af honning

På grund af corona-situationen er der for tiden ikke de samme muligheder for at mødes og afholde foredrag i de lokale biavlerforeninger. Danmarks Biavlerforening tilbyder derfor løbende foredrag i form af weBInar’er.

LÆS MERE

13. november 2020

Efterårets sidste tidsskrift

I dagene 14.-19. november omdeles Tidsskrift for Biavl 11. I dette nummer kan du bl.a. læse om den amerikanske kunster Matt Willeys ambitiøse projekt, hvor han vil male 50.000 bier rundt om i verden.

LÆS MERE

30. oktober 2020

Good Food Group køber Jakobsens A/S

I en pressemeddelelse skriver fødevarekoncernen Good Food Group, at de har købt Jakobsens, der sælger honning og dressinger i Norden.

 

I en kommentar til nyheden om overtagelsen siger Arne T. Henriksen, formand for Danmarks Biavlerforening:

-Good Food Group påtager sig med opkøbet af Jakobsens A/S et stort ansvar og en meget vigtig hasteopgave, for at opretholde biavlen og biavlernes bestøvning i Danmark. Samtidig anbefaler jeg, at Good Food Group sætter kræfter ind på at oprette et gensidigt godt forhold til biavlerne. Vi ser frem til en konstruktiv dialog om et øget fokus på dansk honning.

 

Nedenfor kan du læse pressemeddelelsen:

LÆS MERE

23. oktober 2020

Minister åbner mulighed for mere præcis mærkning af udenlands honning

Danmarks Biavlerforening har i en periode arbejdet for nye og mere præcise regler for mærkning af honning. Det skal fremgå præcis hvilke lande honningen kommer fra, så forbrugere ikke vildledes til at købe udenlandsk honning, når de vil købe dansk honning.

LÆS MERE

16. oktober 2020

Oktobers tidsskrift på vej

I dagene 17.-22. oktober omdeles Tidsskrift for Biavl 11. I dette nummer kan du bl.a. om fundet af klokkehumle i projektet ”Bier på golfbanen”. Klokkehumlen kan findes i hele Danmark, men er ikke almindelig.

LÆS MERE

19. september 2020

To Guldnåle uddelt

I dag afholder Danmarks Biavlerforening generalforsamling, og her til formiddag blev hele to Guldnåle uddelt. Guldnålen er Danmarks Biavlerforenings højeste udmærkelse og tildeles for en særlig indsats for biavlen på landsplan.

LÆS MERE

19. september 2020

Arne T. Henriksen genvalgt som formand

På Danmarks Biavlerforenings generalforsamling blev Arne T. Henriksen genvalgt som formand.

LÆS MERE

18. september 2020

OPSKRIFTSKONKURRENCE: Sådan bruger jeg biernes produkter i køkkenet

Biernes produkter er fantastiske og kan give ypperlige oplevelser, når de anvendes i madlavningen.

LÆS MERE

14. august 2020

Hvordan søger du biavlsinformation?

Danmarks Biavlerforening er med i en ny Coloss spørgeskemaundersøgelse, hvor vi gerne vil undersøge hvordan vi biavlere søger og får informationer. Det er en spændende undersøgelse, som vi håber du vil bruge 10 min på. Undersøgelse vil finde sted i mindst 25 lande.

LÆS MERE

24. juli 2020

Dansk honning er et rent naturprodukt

Fødevarestyrelsens rejsehold har, som del af en internationalt koordineret aktion mod madforfalskning, undersøgt honning der var til salg i Danmark.

LÆS MERE

21. juli 2020

Er din honning Danmarks bedste?

Hvert år kårer Danmarks Biavlerforening årets bedste honning ved fødevaremessen International Food Contest. Her bliver honningerne bedømt og udstillet side om side med en lang række andre spændende fødevarer indenfor blandt andet Kød & Seafood, Vin & Alkohol og Brød & Kager. International Food Contest afholdes i MCH Messsecenter Herning den 29. september til 1. oktober.

LÆS MERE

15. juli 2020

Sommerferielæsning på vej

I dagene 17.-23. juli bliver det nye nummer af tidsskriftet omdelt. I dette nummer kan du blandt andet læse en interessant artikel om honningbier som miljøvogtere.

LÆS MERE

19. juni 2020

Videregående uddannelse i biavl på Dalum Landbrugsskole

Danmarks Biavlerforening og Dalum Landbrugsskole har indgået samarbejde om uddannelsen ”Videregående uddannelse i biavl”. Dalum Landbrugsskole har siden 2013 udbudt ”Basiskursus i biavl”, der fremover udbydes som ”Videregående uddannelse i biavl”.

LÆS MERE

16. juni 2020

Sommerens første nummer af tidsskriftet er på vej

Fra den 17.-23. juli uddeles Tidsskrift for Biavl 6. I dette nummer kan du bl.a. læse om resultaterne af den første indsamling af bier på bivenlig golfbane.

LÆS MERE

12. juni 2020

Bliv en aktiv del af Danmarks Biavlerforenings midetællegruppe

Med en lille indsats kan du være med til at overvåge det generelle varroa midetryk i Danmark. Dermed kan vi vurdere om vi f.eks. har et år med højt midetryk i vores bifamilier og dermed tilpasse vores rådgivning herefter.

LÆS MERE

01. juni 2020

WeBInar’er i uge 23

I denne Corona tid er det ikke længere muligt at mødes i landets lokale biavlerforeninger og mange foredrag er blevet aflyst. Danmarks Biavlerforening tilbyder derfor i den kommende tid fjernundervisning/online foredrag. Det vi kalder for weBInarer.

LÆS MERE

20. maj 2020

I dag er det Biernes Dag

For at rette fokus på biernes – både honningbier, humlebier og enlige bier – vanskelige vilkår og deres store betydning for den globale fødevareproduktion, har FN udråbt den 20. maj som international bi-dag.

LÆS MERE

19. maj 2020

Maj udgaven af Tidsskrift for Biavl på vej

Frem til den 22. maj omdeles det nye nummer af tidsskriftet. I dette nummer kan du bl.a. læse om, hvordan du nu bedre har mulighed for at følge med i bierne aktivitet.

LÆS MERE

17. april 2020

Flot film om de brune bier på Læsø

Læsø Biavlerforening har i dag offentliggjort en meget smuk film om den brune bi på Læsø.

LÆS MERE

17. april 2020

DR Vejret bringer i aften et indslag om biavl

I aften kl. 21.25 bringer DR Vejret et indslag om vejrets betydning for bierne. Filmholdet er på besøg hos biavler Jakob Germundsson, hvor de får en snak om biavl og vejrets indflydelse.

LÆS MERE

14. april 2020

Tidsskrift for Biavl 4 på vej

I perioden 16.-22. april vil Tidsskrift for Biavl 4 lande i din postkasse. I dette nummer er der et tema om Verdensmålene og biavlen. FN´s udviklingsorganisation, UNDP, har udvalgt fem af verdensmålene som værende centrale for biavlere verden over.

LÆS MERE

06. april 2020

Kontoret holder påskelukket

I forbindelse med påsken holder Danmarks Biavlerforenings sekretariat lukket i dagene 6. – 13. april (begge dage inklusiv).

Danmarks Biavlerforening ønsker alle en god påske.

LÆS MERE

27. marts 2020

Bestil bi- og vildtvenlige afgrøder med medlemsrabat 2020

Netop nu kan du som medlem af Danmarks Biavlerforening bestille diverse bi- og vildtvenlige frøblandinger, som du kan udså til glæde for bierne. Danmarks Biavlerforening har udviklet forskellige frøblandinger i samarbejde med frøfirmaet DLF, og det er blandt andet disse du kan bestille. Som medlem af Danmarks Biavlerforening får du tilmed 10% rabat.

 

LÆS MERE

16. marts 2020

Danmarks Biavlerforening og COVID-19

På trods af situationen omkring COVID19, så kan du helt som sædvanlig kontakte Danmarks Biavlerforening på telefon og mail.

LÆS MERE

13. marts 2020

Forårets første tidsskrift på vej

Fra mandag den 16. marts og fire dage frem bliver martsudgaven af tidsskriftet omdelt. I dette nummer kan du blandt andet læse om nosema, og om hvordan du her i foråret kan få undersøgt dine bier for nosema.

LÆS MERE

21. februar 2020

Danmark Biavlerforening med i nødråb til EU om den alarmerende situation på honningmarkedet

I lyset af den kritiske markedssituation, lancerer de europæiske biavlsorganisationer og Copa Cogeca-medlemmer nu en opfordring til de europæiske myndigheder. Denne opfordring ledsages af en aktionsplan, der foreslår konkrete foranstaltninger til at give mere end 650.000 europæiske biavlere mulighed for at holde hovedet over vandet.

LÆS MERE

13. februar 2020

Unge biavlere søges til internationalt møde

Det første møde i International Meeting of Young Beekeepers (IMYB) fandt sted i Tjekkiet i 2010 med deltagelse af kun 7 lande. I 2019 deltog 28 lande fra alle verdenshjørner. Drømmen er at få 100 lande til at deltage i dette verdens største møde og konkurrence for unge biavlere i alderen 12-17 (ikke fyldt 18).

LÆS MERE

12. februar 2020

Deltag i et spændende projekt om at dokumentere vilde biers redepladser

For at skabe øget viden om vilde biers redepladser igangsætter Danmarks Biavlerforening et projekt, hvor medlemmer inviteres til at indsamle observationer. Deltag i informationsmøde om projektet søndag den 8. marts i Middelfart.

LÆS MERE

16. januar 2020

Årets første udgave af Tidsskrift for Biavl er på vej

I dagene 17.-22. januar bliver tidsskriftet omdelt. I dette nummer kan du blandt andre møde Alice Schou Nørgaard, som er dette års skribent af månedens arbejde. Alice har et have-bihold på hobbyniveau, og hun drives af den passion, de fleste vist oplever, når de kommer tæt på biernes komplekse og fascinerende verden. Det bliver interessant at følge med i Alices artikler.

LÆS MERE