NYHEDER 2019


20. december 2019

Glædelig jul og godt nytår

Danmarks Biavlerforening ønsker alle en glædelig jul og godt nytår.

LÆS MERE

19. december 2019

Årets sidste tidsskrift er i din postkasse

I disse dage omdeles årets sidste udgave af Tidsskrift for Biavl. Sammen med tidsskriftet får du temahæftet: ”POLLEN OG PROPOLIS – SPÆNDENDE NYE PRODUKTER”. Der er således masser af læsestof til juledagene.

LÆS MERE

22. november 2019

Branchemøde om biavlens aktuelle situation

Mandag den 18. november inviterede Danmarks Biavlerforening på vegne af Binævnet til branchemøde om situationen på honningmarkedet.

LÆS MERE

21. november 2019

Glæd din ven eller familie med et medlemskab i julegave

Kender du en, der går med en biavler i maven, eller kender du en biavler, der endnu ikke er blevet medlem? Så har du lige nu muligheden for at give et medlemskab i julegave.

LÆS MERE

19. november 2019

Nu lander tidsskriftet i din postkasse

Frem til fredag den 22. november omdeles det nye nummer af Tidsskrift for Biavl. I dette nummer kan du blandt andet læse Roar Ree Kirkevolds beretning fra det norske honningmarked, hvor engrospriser på op mod 100 kr. per kilo ikke er usædvanligt.

LÆS MERE

05. november 2019

Regeringens biodiversitetspakke skudt i gang

Cirka 50 grønne organisationer var mandag den 4. november inviteret til møde på Marienborg. Bag invitationen stod statsminister Mette Frederiksen og miljøminister Lea Wermelin, som med dette møde satte gang i regeringens proces, der skal føre frem til en biodiversitetspakke. Danmarks Biavlerforening deltog i mødet med bestyrelsesmedlem Bo Brebøl.

LÆS MERE

24. oktober 2019

Medlemmerne af Europa-Parlamentet vil have stram procedure for godkendelse af pesticider

Med stemmerne 533 for, 67 mod og 100 hverken for eller imod sendte medlemmerne af Europa-Parlamentet den 23. oktober kommissionen retur med besked om at finde en mere nutidig procedure for godkendelse af pesticider.

 

LÆS MERE

23. oktober 2019

Fødevareministeren strammer reglerne for udenlandsk honning

På baggrund af en henvendelser fra Danmarks Biavlerforening vælger fødevareminister Mogens Jensen nu at stramme op for mærkning af udenlandsk honning. Dette sker dels med en ny ’best practice’-vejledning, der er klar med udgangen af 2019, samt en ny generel mærkningsvejledning, som forventes klar i begyndelsen af 2020.

LÆS MERE

23. oktober 2019

Fælles opfordring til miljøministeren: Etabler en dansk bestøverstrategi

Danmarks Naturfredningsforening, Landbrug & Fødevarer og Danmarks Biavlerforening har i et fælles brev opfordret miljøminister Lea Wermelin til, at sætte sig i spidsen for et samarbejde mellem organisationer og myndigheder, om udarbejdelse af en dansk bestøverstrategi.

LÆS MERE

15. oktober 2019

Gunner Borg vinder fotokonkurrencen

Danmarks Biavlerforenings foto/videokonkurrence ”Skyd en vild bi” er afsluttet. Vinderfotoet er taget af Gunner Borg, Hemmet, og viser en pragtbuksebi.

 

LÆS MERE

15. oktober 2019

Tidsskrift for Biavl 10 på vej

Så er det nye nummer af tidsskriftet på vej ud i postkasserne, og du vil modtage det i dagene 16.-21. oktober.

LÆS MERE

11. oktober 2019

BEE-YOUNG, MØDE FOR UNGE BIAVLERE

Danmarks Biavlerforening afholder nu for første gang et møde for unge biavlere under 20 år. BEE-YOUNG, som mødet er blevet døbt, finder sted lørdag den 9. november kl. 10.00–15.00 hos Danmarks Biavlerforening i Sorø.

LÆS MERE

16. september 2019

Efterårets første nummer af tidsskriftet

I disse dage omdeles efterårets første nummer af Tidsskrift for Biavl. Her kan du bl.a. læse et indlæg fra Danmarks Biavlerforenings formand, Arne T. Henriksen, som opfordrer til at få sat en stopper for vildledning af forbrugerne.

LÆS MERE

12. september 2019

Aulumgaard A/S er sat til salg

Jakobsens A/S har valgt at sælge samtlige aktier i Aulumgaard A/S. Aktierne er udbudt til salg blandt danske hobby- og erhvervsbiavlere, og betalingen sker i form af levering af dansk blomsterhonning.

 

LÆS MERE

11. september 2019

Biavlere fra 130 lande er samlet i Canada

Hvert andet år afholder biavlernes verdensorganisationen Apimondia deres verdenskongres. Derfor er biavlere fra hele verden lige nu samlet i Canada.

LÆS MERE

09. september 2019

MINISTER VIL UNDERSØGE SAG OM UDENLANDSK HONNING MÆRKET SOM ”DANSK PRODUCERET”

Danmarks Biavlerforening har de seneste dage gjort kraftigt opmærksom på at forbrugerne vildledes til at købe udenlandsk honning. Dette sker når butikskæder anvender mærkningen ”DANSK PRODUCERET” og ”PRODUCERET I DANMARK” på honning fra andre lande, blot fordi honningen tappes på emballage i Danmark.

LÆS MERE

31. august 2019

Danmarksmester i honning – er det dig?

Synes du selv, at du laver den bedste honning? Og tør du lade et dommerpanel bedømme den og få feedback? Så skal du tilmelde din honning til bedømmelse ved International Food Contest, men vær klar over, at du risikerer at blive kåret som danmarksmester i honning.

LÆS MERE

30. august 2019

Ny mærkning til fødevareproducenter, som anvender dansk honning

Danmarks Biavlerforening lancerer ny etiket og mærkningsordning til fødevareproducenter, der anvender dansk honning som ingrediens i deres fødevarer. Det kan eksempelvis være et bryggeri, som brygger på honning, der med den nye mærkningsordning får mulighed for at fremhæve anvendelsen af dansk honning.

 

 

LÆS MERE

13. august 2019

Tidsskrift for Biavl 8 er på vej

Fra den 19.-23. august bliver det nye nummer af tidsskriftet omdelt. I dette nummer kan du bl.a. læse en præsentation af de nye projekter under Danmarks nationale biavlsprogram.

LÆS MERE

17. juli 2019

Sommerlæsning på vej

I dagene 18.-23. juli bliver Tidsskrift for Biavl 7 bragt ud med posten. I dette nummer kan du bl.a. læse resultaterne af årets opgørelse af vintertab. Du kan også læse om Mjødens Dag den 29. september.

LÆS MERE

08. juli 2019

16-årig nordjysk biavler vinder bronze ved international konkurrence

Den 16-årige biavler Asger Degn fra den nordjyske by Nørager, fik sent lørdag aften hængt en bronzemedalje om halsen, da han opnåede en flot 3. plads ved International Meeting of Young Beekeepers (IMYB) i Slovakiet.

LÆS MERE

27. juni 2019

Print-selv-skilt: Her kan du opleve bier

I pressen har man de seneste dage kunnet læse, at nogle kommuner har slået kolonier af vilde bier ihjel, da borgere var bange for bierne. Nu kan man printe et oplysningsskilt, der kan opsættes på befærdede steder, hvor de vilde bier har valgt at bygge reder.

LÆS MERE

17. juni 2019

Tidsskrift for Biavl 6 på vej

I uge 25 bliver juni-nummeret af tidsskriftet omdelt. Du kan i dette nummer bl.a. læse om nogle af de nyeste undersøgelser vedrørende pyrrolizidin alkaloider. Den nye viden om alkaloiderne har ført til, at den uofficielle grænseværdi i honning er blevet tredoblet. I juni-nummeret kan også læse om, hvilke regler der gælder, når du selv vil lave etiketter til din skønne nyhøstede honning.

LÆS MERE

12. juni 2019

Bivenlige stauder i BAUHAUS

Danmarks Biavlerforening har i samarbejde med GASA GROUP Denmark A/S udviklet et sortiment af bivenlige stauder. I disse uger finder du sortimentet i BAUHAUS’ 17 varehuse.

LÆS MERE

20. maj 2019

Skyd en vild bi

Danmarks Biavlerforening udskriver foto/videokonkurrencen: ”Skyd en vild bi”. Send dit bidrag til dansk@biavl.dk og skriv ”Fotokonkurrence” i emnefeltet. Sidste frist for indsendelse til konkurrencen er fredag den 20. september.

LÆS MERE

14. maj 2019

Hold øje med postkassen

Fra den 15. maj og en uge frem vil Tidsskrift for Biavl nr. 5 lande i medlemmernes postkasser. I dette nummer kan du bl.a. læse om resultaterne af Danmarks Biavlerforenings undersøgelse af nektarproduktionen i vinterraps. Af og til hører man biavlere nævne, at de nye rapssorter ikke giver nektar – men kan det nu også passe?

LÆS MERE

01. maj 2019

Projektkonsulent til Danmarks Biavlerforening

Danmarks Biavlerforening har indtil udgangen af 2019 ekstra travlt med flere projekter. Derfor søger vi til forefaldende opgaver en faglig og kommunikativ stærk medarbejder.

LÆS MERE

23. april 2019

Så er det ny nummer af tidsskriftet på vej

I denne udgave af Tidsskrift for Biavl kan du bl.a. læse en artikel om årets første egentlige eftersyn af bifamilierne. Du har også mulighed for at blive klogere på allergi for bi- og hvepsegift – og er der forskel på giften? Endelig kan du læse om den danske import og eksport af honning i 2018.

LÆS MERE

06. april 2019

Arne T. Henriksen genvalgt til formand

På denne skønne og lune forårsdag holdt Danmarks Biavlerforening sin årlige generalforsamling på Fyn. Næsten 100 delegerede og gæster var mødt frem, og de kunne med tilfredshed konstatere, at det atter har været et travlt år for biavlen og foreningen.

 

LÆS MERE

02. april 2019

Ansøgningsfrist for godkendelse af økologiske bigårdes placering nærmer sig

For alle eksisterende eller kommende økologiske biavlere gælder det, at der hvert år skal ansøges om godkendelse af alle bigårde, som skal bruges til økologisk produktion. I år er ansøgningsfristen 17. april.

LÆS MERE

15. marts 2019

Forårets første nummer af tidsskriftet

I disse dage er Tidsskrift for Biavl nr. 3 på vej ud i postkasserne. I dette nummer kan du bl.a. læse om, at det milde vejr i februar betød, at bierne havde rig lejlighed til at bestøve mistelten.

LÆS MERE

15. marts 2019

Tag med Danmarks Biavlerforening til verdenskongres i Canada

I samarbejde med Mols Rejser tilbyder Danmarks Biavlerforening en spændende rejse til Canada og verdenskongressen i Montreal. Rejsen finder sted fra den 5. – 16. september.

 

LÆS MERE

14. marts 2019

Er dit elektroniske stadekort klar?

Tiden er inde til at gøre dit elektroniske stadekort klar på www.stadekort.dk. Det elektroniske stadekort, lavet af biavlere til biavlere.

LÆS MERE

12. marts 2019

Bier i biffen

Fra den 20.-31. marts løber CPH:DOX, Københavns årlige dokumentarfilmfestival, af stablen. På dette års program er der bl.a. filmen Swarm Season, som handler om en families kamp for at beskytte den vigtige honningbis eksistens på Hawaii.

LÆS MERE

08. marts 2019

Bestil bi- og vildtvenlige afgrøder med medlemsrabat 2019

Netop nu kan du som medlem af Danmarks Biavlerforening bestille diverse bi- og vildtvenlige frøblandinger, som du kan udså til glæde for bierne. Danmarks Biavlerforening har udviklet forskellige frøblandinger i samarbejde med frøfirmaet DLF, og det er blandt andet disse du kan bestille. Som medlem af Danmarks Biavlerforening får du tilmed 10% rabat.

LÆS MERE

03. marts 2019

Vindere ved lotteriet ved Biavlskonferencen 2019

På årets biavlskonference, blev der traditionen tro afholdt lotteri lørdag aften. Her blev der trukket lod om en lang række flotte sponsorpræmier. Havde du købt lodder i løbet af dagen, og var du ikke til stede ved lodtrækningen, så kan du her downloade præmielisten, hvor du kan tjekke om du har vundet.

LÆS MERE

26. februar 2019

Sidste frist for unge biavlere er 1. marts

Frem til på fredag den 1. marts kan unge biavlere søge om at blive en del af det danske hold ved IMYB 2019

LÆS MERE

20. februar 2019

Nyt nummer af Tidsskrift for Biavl på vej til dig

Så er årets anden udgave af Tidsskrift for Biavl på vej ud til Danmarks Biavlerforenings medlemmer. Februar-udgaven omdeles i disse dage, og sammen med tidsskriftet modtager du temahæftet “Varroatolerance i Danmark – de første skridt”.

LÆS MERE

15. februar 2019

WeBInar om varmebehandling af bifamilier imod varroa

Som medlem af Danmarks Biavlerforening kan du deltage i dette spændende online weBInar om brug af varmebehandling imod varroa torsdag den 21. februar kl. 19.00-20.00 på din computer.

LÆS MERE

28. januar 2019

Husk tilmelding til Basiskursus i Biavl, hvis du vil ud over begynderstadiet.

Kurset henvender sig til alle biavlere, uanset om du har biavl som hobby med nogle få stader – eller som erhverv. Drømmer du om, at du en dag kan leve af din biavl, så er det lige kurset for dig. Kort sagt, så henvender kurset sig til alle, der ønsker at få håndværket som biavler helt ind under huden.

Kurset holdes over 2 weekender, del I-A i weekenden lørdag den 23. og søndag den 24. februar. Del I-B holdes i weekenden lørdag den 30. og søndag den 31. marts på Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S.

LÆS MERE

23. januar 2019

Ny hjemmeside skal give mere liv på markerne

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen lancerer i dag hjemmesiden markliv.dk, som skal oplyse landmændene om mulighederne for at lave tiltag for fugle, bier, agerhøns, harer og andre vilde dyr på deres marker.

LÆS MERE

15. januar 2019

Årets første udgave af tidsskriftet

Så er årets første udgave af Tidsskrift for Biavl på vej ud til Danmarks Biavlerforenings medlemmer. Januar-nummeret omdeles i perioden 17. – 22. januar, og sammen med tidsskriftet modtager du folderen Startpakken 2019.

LÆS MERE

07. januar 2019

Program for basiskursus i biavl – del 1

Program for ”Basiskursus i Biavl”, del I-A og del I-B på Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense S.

Kurset holdes over 2 weekender, del I-A i weekenden lørdag den 23. og søndag den 24. februar. Del I-B holdes i weekenden lørdag den 30. og søndag den 31. marts.

Prisen for hele kurset er 4.225 kr. inkl. moms, der dækker undervisning, forplejning samt indkvartering på enkeltværelser i skolens kursusafdeling.

LÆS MERE

04. januar 2019

Unge søges til IMYB 2019

Danmarks Biavlerforening vil igen i 2019 forsøge at danne et hold på tre unge til deltagelse på International Meeting of Young Beekeepers (IMYB), der er en konkurrence for unge biavlere i alderen 12 til 17 år. Arrangementet finder sted den 3.-7. juli i Banska Bystrica i Slovakiet.

LÆS MERE